Politie Haaglanden

Persberichten 31 maart

Haaglanden, 31-03-2010

Lot uit de loterij
Den Haag De kans dat iemand de staatsloterij wint is vrij klein. De kans dat iemand een fiets steelt is wat groter, maar een lokfiets weer wat kleiner. Nóg kleiner is de kans dat iemand twee keer op één dag een lokfiets te pakken neemt. Toch gebeurde dit dinsdag 30 maart. Agenten betrapten een 25-jarige Hagenaar tot twee keer toe bij het stelen van een lokfiets. Agenten hadden de eerste lokfiets geparkeerd in de Wagenstraat. Rond 17.00 uur kon de Hagenaar de verleiding niet weerstaan en pakte de fiets. Wat hij niet wist, was dat agenten deze fiets in de gaten hielden. Even verderop grepen de politieagenten de man in zijn kraag en namen hem mee naar het politiebureau. Toen de fietsendief met een proces-verbaal op zak weer op vrije voeten was, liep hij langs de plek waar hij zojuist de fiets had gestolen. En wat zag hij daar? Een fiets, ogenschijnlijk zo voor het grijpen: een lot uit de loterij Hij liep nog een klein rondje, maar kon de verleiding niet weerstaan. Hij liep terug naar de fiets en ging er als een haas mee vandoor. Twee straten verderop kwam de man erachter dat hij zojuist wéér een lokfiets had gestolen. Dezelfde agenten namen met een glimlach de man voor de tweede keer mee naar het politiebureau.

Jongens aangehouden na mislukte straatroof
Den Haag Politiemensen hielden dinsdag 30 maart rond 13.10 uur een 16- en 17-jarige Hagenaar aan die even daarvoor bij de Waldorpstraat een poging tot straatroof deden. Het 16-jarige slachtoffer wist aan de twee jongens te ontkomen en kon instappen bij een passerende automobilist. Deze reed een stukje door en belde direct de politie. Dankzij een goed signalement konden de twee jongens in de omgeving worden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau.

Inval in café
Den Haag - De politie deed dinsdag 30 maart om 19.00 uur een inval in een café aan de van Diemenstraat, omdat er sprake zou zijn van verboden wapenbezit. In het café troffen agenten meerdere personen aan, van wie er één een vuurwapen bij zich had. Ook trof de politie een grote hoeveelheid geld en verdovende middelen aan. De politie hield in totaal vier mannen aan van 20, 40, 49 en 50 jaar uit Den Haag. Drie van hen worden vandaag in vrijheid gesteld, de 40-jarige man uit Den Haag zit nog vast voor verhoor.

Zwartrijder verzet zich tegen aanhouding
Den Haag Een 20-jarige Hagenaar die door geüniformeerde HTM-controleurs in de tram werd aangehouden voor zwartrijden, verzette zich dinsdag 30 maart flink tegen zijn aanhouding. Tijdens een kaartcontrole ontdekten de controleurs rond 15.10 uur dat de man weliswaar in het bezit was van een OV-chipkaart, maar dat hij deze niet had opgeladen. De man weigerde mee te werken met de controleurs, waarop zij hem uiteindelijk ter hoogte van de Laan van Hoornwijck aanhielden voor zwartrijden. Hierop verzette de Hagenaar zich zo, dat hij met moeite door drie controleurs in bedwang kon worden gehouden. De man werd overgedragen aan gewaarschuwde politiemensen. Omdat hij zich bleef verzetten, werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau.

Man rijdt op gestolen fiets
Den Haag Tijdens een surveillance zagen agenten woensdagmorgen 31 maart rond 05.20 uur op de Oudemansstraat een man fietsen op een mooie, ogenschijnlijk nieuwe fiets. Omdat de agenten zagen dat er geen sleutel in het fietsslot zat, lieten ze de fietser stoppen en controleerden de fiets. Hierbij bleek dat het ringslot was doorgeslepen en dat de fiets sinds 13 juli 2009 als gestolen stond gesignaleerd. De 29-fietser erkende de fiets onlangs te hebben gekocht voor 250 euro.

Meisjes vernielen ruit abri
Den Haag Twee 15-jarige meisjes uit Den Haag vernielden dinsdag 30 maart rond 19.15 uur een abri op de Libelsingel. Dankzij een melding van een getuige, die eveneens een duidelijk signalement van de meisjes doorgaf, konden politieagenten het duo vrij snel aanhouden. De twee meisjes bekenden dat zij samen tegen de abri-ruit hadden geschopt, tot deze sneuvelde. In overleg met de ouders van de twee meisjes wordt het duo doorgestuurd naar Bureau Halt.

Duur ritje
Den Haag Rijden zonder licht, geen identificatiebewijs en het opgeven van een valse naam. Voor deze drie feiten kreeg een 51-jarige Haagse vrouw een bekeuring toen zij dinsdag 30 maart omstreeks 22.40 uur op de Steenwijklaan werd aangesproken door surveillerende agenten. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Jongen beroofd van fiets
Den Haag Een 15-jarige Haagse jongen kreeg dinsdag 30 maart de schrik van zijn leven toen hij omstreeks 18.00 uur op de Leyweg plotseling een klap op zijn hoofd kreeg en van zijn fiets viel. Toen hij opstond, zag hij dat twee jongens met zwarte jassen aan en petjes op er met zijn fiets vandoor gingen.
Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Vrouw spaart fietsen
Den Haag Een alerte bewoonster van de Jasmijnstraat zag dat haar buurvrouw op dinsdag 30 maart omstreeks 20.40 uur een afgesloten fiets naar binnen tilde. De 47-jarige verdachte had nog wel aan de meldster gevraagd of zij wist van wie de fiets was. Toen de politie bij de vrouw aan de bel ging, mochten zij van haar binnen kijken en troffen in een kamer 3 fietsen aan. De vrouw verklaarde de fietsen te hebben gevonden en wilde ze opknappen. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Harddrugs in bezit
Den Haag Surveillerende agenten spraken op woensdag 31 maart omstreeks
02.00 uur in een portiek aan de Hongarenburg een 23-jarige Leidschendammer aan omdat in de buurt regelmatig drugs wordt gedeald en ingebroken. Hij gaf aan dat hij bij een vriend was geweest, maar kon zich de naam en het adres van deze vriend niet meer herinneren. Omdat de man verklaarde geen legitimatiebewijs te hebben, werd bij hem een identiteitsfouillering gedaan. Bij de fouillering werd wiet aangetroffen. Toen de agenten hem vorderden overige verdovende middelen af te staan, nam hij de benen. Hij werd even later alsnog aangehouden. Agenten vonden op de vluchtweg van de man een zakje met een grote hoeveelheid bolletjes cocaïne aan.

Wisseltruc mislukt
Leidschendam Een 17-jarige Hagenaar probeerde op dinsdag 30 maart 16.00 uur bij twee supermarkten in het winkelcentrum Leidsenhage een wisseltruc uit. De jongen vond buiten de winkel weggegooide kassabonnen. Hij liep daarmee de winkel in en zocht de op de kassabon vermelde goederen uit, die hij vervolgens bij de servicebalie probeerde in te wisselen voor geld. In een supermarkt had hij echter de verkeerde wijnflessen uitgezocht, waardoor de oplichting niet door ging. In een tweede supermarkt werd hij in de kraag gevat door de bedrijfsbeveiliging. De Hagenaar bekende dat hij geprobeerd had om beide supermarkten op te lichten. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhangwagen verliest lading
Westland/Maasdijk Een personenauto met aanhangwagen verloor dinsdag 30 maart om 15.00 uur op Rijksweg A20 een gedeelte van zijn lading. De 43-jarige chauffeur had de lading niet voldoende vastgezet. Door de snelheid en de wind vielen een aantal hekken op de rijbaan. Het overige verkeer kon de metalen hekken ontwijken. Het verkeer liep wel enige vertraging op.

Vrouw (85) gewond bij aanrijding
Delft - Bij een aanrijding op de kruising van de Westlandseweg met de Papsouwselaan raakte een 85-jarige voetgangster uit Delft gewond. Een 26-jarige automobilist uit Den Haag, die groen licht kreeg en optrok, zag niet dat de vrouw de weg overstak. Het slachtoffer is met een hoofdwond vervoerd naar een ziekenhuis.

Vakken vullen met lege dozen
Pijnacker-Nootdorp - Een 15-jarig meisje uit Den Haag dat de vakken vulde bij een drogisterij aan de Lange Baan deed dat wel op een heel bijzondere manier. Het meisje zette lege doosjes terug in het vak en stopte de inhoud, flesjes shampoo, in haar bh. De filiaalhouder had een vermoeden dat er iets niet klopte en zag 30 maart om 20.30 uur - toen het meisje klaar was met het vullen van de vakken - dat zij er 'anders' uit zag. Toen hij haar aansprak haalde zij een paar flesjes shampoo uit haar bh. De filiaalhouder waarschuwde de politie die de Haagse meenam voor verhoor. Met een proces-verbaal kon het meisje later naar huis.

Scooter te water
Pijnacker-Nootdorp Een 30-jarige man uit Naaldwijk belandde dinsdag 30 maart omstreeks 16.00 uur met zijn scooter in het water. De man reed op de Schimmelpenninck van de Oyeweg en wilde toen hij de kruising met de Kommerweg naderde, een tractor met aanhangwagen inhalen. Tijdens het inhalen sloeg de tractor echter linksaf, waardoor de scooterbestuurder moest uitwijken en in de sloot terecht kwam. De man was ongedeerd en haalde samen met een buurtbewoner zijn scooter uit het water. Met de tractorbestuurder heeft hij een afspraak gemaakt om een schadeformulier in te vullen.

Aanrijdingen met gewonden
Zoetermeer - Een 60-jarige vrouw uit Zoetermeer raakte 30 maart om 08.00 uur gewond bij een aanrijding op de Du Meelaan. De vrouw fietste op de Du Meelaan toen een 16-jarige jongen uit Zoetermeer tegen het achterwiel van het slachtoffer reed. De vrouw viel en liep een hoofdwond op. De 16-jarige jongen ging direct naar het slachtoffer toe om haar te helpen. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar een ziekenhuis vervoerd.
Een 42-jarige automobilist zag 30 maart om 07.40 uur op de Velddreef een fietser over het hoofd. De 53-jarige fietser uit Zoetermeer viel en is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.