Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.05 uur

Utrecht, 31-03-2010

Oplettende burgernetdeelnemer

NIEUWEGEIN Een dementerende man die op dinsdag 30 maart was weggelopen, kon dankzij een Burgernetdeelnemer veilig terug worden gebracht.

Rond 15.30 uur kreeg de politie de melding dat een 70-jarige man uit Nieuwegein uit een dagopvang voor dementerende bejaarden was weggelopen. Agenten stelden een onderzoek in en de Politiemeldkamer startte een Burgernetactie. Een Burgernetdeelneemster zag de man bij een bushalte aan de Raalterveste staan en belde de politie. Agenten gingen ter plaatse en troffen de 70-jarige Nieuwegeiner daar inderdaad aan. Zij brachten hem naar zijn woning, waar hij door zijn vrouw werd opgevangen.

Voetganger gewond

NIEUWEGEIN Een man raakte op dinsdag 30 maart gewond toen hij door een fietsster werd aangereden.

Rond 07.20 uur reed een 54-jarige vrouw uit Nieuwegein met haar fiets op de Weerdstede over de fietsstrook en passeerde een stilstaande bus aan de rechterzijde. Een 56-jarige voetganger (woonplaats onbekend) stak voor de bus langs de weg over. Door de stilstaande bus zagen beiden elkaar niet, met een aanrijding tot gevolg. Beiden kwamen ten val, waarbij de voetganger op zijn al gebroken schouder terecht kwam. Hij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De vrouw liep alleen een pijnlijke knie op en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Autokraker

NIEUWEGEIN Agenten hielden op dinsdagmiddag 30 maart een autokraker aan.

Rond 15.30 uur belde een getuige 1-1-2 en meldde dat er net een autokraak was gepleegd op de Beverweide. Hij gaf tevens een signalement van de verdachte door. Meerdere agenten gingen ter plaatse en stelden in de omgeving een onderzoek in. Daarbij troffen zij de verdachte, dankzij het goede signalement, op het Muntplein aan, waar hij werd aangehouden. De verdachte, een 33-jarige man uit Nieuwegein, werd naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Hij bekende direct de autokraak te hebben gepleegd. Hij had een navigatiesysteem uit de auto gestolen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Poging straatroof

NIEUWEGEIN Een jongen probeerde op dinsdagavond 30 maart een andere jongen van zijn gsm te beroven.

Rond 22.00 uur liep een 16-jarige jongen uit Nieuwegein met een achttal vrienden over de Waterbies. Zij werden gevolgd door een groepje van vier jongens en een meisje. Eén van die jongens sprak de groep van negen aan. Daarbij ontstond een woordenwisseling met de 16-jarige jongen. Vervolgens wilde de jongen de gsm van de 16-jarige hebben, gaf hem enkele klappen en probeerde de gsm te pakken. Daarbij kreeg het slachtoffer nog meer klappen, maar verweerde zich, waarbij beiden op de grond terecht kwamen. Daarna werd het slachtoffer door een vriend geholpen en slaagde erin weg te rennen. Hij deed later aangifte van de poging tot straatroof. De politie stelt een onderzoek naar de verdachte in.

Kop-staart

NIEUWEGEIN Bij een kop-staartaanrijding tussen twee autos raakten op dinsdag 30 maart beide bestuurders gewond.

Rond 17.15 uur reed een 28-jarige automobiliste uit Utrecht over de Plettenburgerbaan. Zij zag te laat dat een 43-jarige automobilist uit Leusden voor haar stilstond. Zij botste op de achterzijde van haar voorligger. Door de kracht van de aanrijding ging de airbag van de auto van de Utrechtse af. Bij de komst van de hulpdiensten, zat de Utrechtse nog in haar auto. Omdat zij klaagde over pijn in haar nek en rug, werd door de brandweer het dak van haar auto geknipt. Daarna werd zij per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De Leusdenaar was zelf uit zijn auto gestapt, maar werd gezien zijn nek- en rugklachten eveneens per ambulance naar hetzelfde ziekenhuis gebracht. Hij mocht na kort onderzoek het ziekenhuis verlaten. De Utrechtse moest een uitgebreider onderzoek ondergaan.