Haven Amsterdam

Maiden call Mv. Höegh Copenhagen

31 maart 2010
Op donderdag 24 maart vond de maiden call plaats van het roro schip de Mv. Höegh Copenhagen in de Amsterdamse haven.

Erwin Sandburg, Duty Officer, Haven Amsterdam reikt het schildje uit aan de heer Autonomo A. Amano, Kapitein van de Höegh Copenhagen

Erwin Sandburg overhandigde het traditionele havenschildje aan de kapitein van het schip. Het schip had als bestemming de Waterland Terminal B.V. (de terminal waar de Höegh schepen laden en lossen).

De Mv. Höegh Copenhagen is een Pure Car Truck Carrier en vervoert alles wat rijdt en rolt. Lading die niet zelf rijdt of rolt wordt op roltrailers gezet om deze ook Ro/Ro te kunnen laden.

Het schip vaart de dienst Europa Zuid Afrika Indische Oceaan Australië. Daarna gaat het door naar het verre Oosten, waar haar volgende reis wordt bepaald. Deze dienst heeft 2 maal per maand een aanloop in Amsterdam.

De inkomende lading, afkomstig uit het Verre oosten (Grotendeels Japan) betreft onder meer grondverzetmachines en onderdelen, automobielen en onderdelen voor windmolens.

De uitgaande lading (Zuid Afrika, Indische Oceaan, Australië) betreft: grondverzetmachines en losse onderdelen, heftrucks, agrarische machines, automobielen, etc.

Meer informatie?

Aangekomen : 24-03-10 Ochtend, Vertrek : 17:00 uur.

De Höegh Copenhagen is het elfde schip in deze serie die is opgeleverd. Höegh Autoliners heeft nog 6 nieuwbouwschepen op stapel staan, waarvan er 2 van dezelfde klasse als de Hoegh Copenhagen zijn.