Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 12.10 uur

Utrecht, 31-03-2010

Dronken tegen garagedeur

WOERDEN Een automobilist reed op dinsdagochtend 30 maart met een stevige slok op tegen een garagedeur aan.

Aan het eind van de ochtend reed een 58-jarige man uit Woerden op een parkeerplaats aan de Havenstraat achteruit en botste daarbij tegen een garagedeur. Daarna reed hij weg. Agenten gingen ter plaatse en terwijl zij daar stonden, kwam de verdachte als passagier in een auto aanrijden. Geconfronteerd met verklaringen van getuigen, bekende de 58-jarige man de auto te hebben bestuurd. Hij bleek beduidend te veel gedronken te hebben en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Woerdenaar 885 ug/l, meer dan vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Illegale verkopers

KOCKENGEN De politie hield op dinsdag 30 maart twee jongens aan op verdenking van oplichting.

Rond 18.15 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens op de Sportweg koeken langs de deur zouden verkopen en dat de opbrengst voor zieke kinderen in het ziekenhuis zou zijn. Agenten gingen ter plaatse en zagen twee jongens met dozen bij een woning aan de Kerkstraat staan. Agenten liepen op het tweetal af en spraken hen aan. Eén van hen, een 14-jarige jongen uit Den Haag, bleef staan en werd aangehouden op verdenking van oplichting. De andere jongen liet zijn doos met koeken vallen en ging er te voet vandoor. Een agent ging achter hem aan en had een betere conditie. Hij wist de jongen na een sprint van zon vierhonderd meter vast te pakken. De jongen gaf zijn naam op. Hij bleek 15 jaar oud te zijn en uit Den Haag te komen. Ook hij werd aangehouden. Agenten namen enige tientallen verpakkingen met koeken in beslag.

Beide verdachten werden naar het politiebureau overgebracht. Uit onderzoek bleek dat de 15-jarige verdachte een valse naam had opgegeven, al klopte zijn leeftijd en woonplaats wel. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. Het goede doel bleken niet zieke kinderen, maar de verdachten zelf te zijn. Tegen hen wordt proces-verbaal voor oplichting opgemaakt.