Gemeente Veenendaal


Bewoners participeren in de aanleg van hun wijk

De komende tijd worden de contouren van wijkdeel Buurtstede in de nieuwbouwwijk Veenendaal-oost steeds meer zichtbaar. Na het bouwrijp maken (graven van watergangen, de bouw van bruggen en kades, bouwwegen en de aanleg van de ondergrondse kabels en leidingen) werd begin dit jaar begonnen met de bouw van de eerste woningen. Dit najaar zullen de eerste bewoners in de wijk verwelkomt worden.

Â

Bewoners in Buurtstede hebben een streepje voor. Zij worden straks benaderd om te participeren in de totstandkoming van de fysieke inrichting van hun wijk. Zo zullen op een aantal plekken speel- en ontmoetingsplekken verrijzen waarbij de inbreng van bewoners gevraagd wordt. Ook zal een aantal hofjes ingericht worden met inzet van de direct omwonenden. Naast het houden van ontwerpavonden komen er mogelijk ook prijsvragen waar bewoners aan kunnen deelnemen.

Â

Ontmoeten

Het betrekken van bewoners bij de fysieke inrichting van hun wijk draagt naast het verhogen van de fysieke kwaliteit ook bij aan de sociale kwaliteit. Bewoners komen met elkaar in contact en gaan de wijk meer ervaren als hun gezamenlijke wijk. Ontmoeten is daarbij het centrale thema.

Â

Dit najaar verschijnt er een brochure waarin de locaties, themaâs, participatievormen en spelregels staan vermeld. Tot die tijd is meer informatie beschikbaar bij Marc van Rossum van de afdeling Wijk en Stadsbeheer van de gemeente Veenendaal, telefoon 0318-538740 of per e-mail: marc.van.rossum@veenendaal.nl.

Algemene informatie en verkoopinformatie over de wijk Veenendaal-oost is te vinden op www.veenendaal-oost.nl of in het i-centrum aan de Van Essenlaan 1 in Veenendaal.

Â

Â

Â