Gemeente Kaag en Braassem

Een korte impressie van de installatieraad
Burgemeester Van der Velde-Menting krijgt ambtsketen

Dinsdag 30 maart is mevrouw Van der Velde-Menting geïnstalleerd, in een volle raadzaal, als de nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem. Ten overstaan van de Commissaris van de Koningin legde zij de belofte af.

De commissaris begreep de keuze van burgemeester Van der Velde om voor deze gemeente te kiezen. âAls ik een invliegende toerist, die landt op de Kaagbaan, een gemeente moet laten zien waar alle facetten van Zuid-Holland een rol spelen, dan komt Kaag en Braassem zeker in aanmerking.â

Waarnemend burgemeester Eenhoorn sprak voor het laatst als burgemeester de aanwezigen toe. Eenhoorn beschreef hoe hij terugkijkt op de afgelopen periode en zegt met de woorden âik ben niet meer de persoon die ik wasâ dat Kaag en Braassem een unieke ervaring is geweest en een blijvende indruk op hem heeft achtergelaten. De heer Eenhoorn is trots dat hij de nieuwe ambtsketen, die speciaal voor de gemeente Kaag & Braassem is ontworpen, mag omhangen bij de kersverse burgemeester.

welkomstwoord uit. Hij gaf aan dat de gemeente Kaag en Braassem voor grote bestuurlijke uitdagingen staat en dat daarbij voor de burgemeester een grote rol is weggelegd. âDe vertrouwenscommissie was en is ervan overtuigd met u iemand in huis te halen die ervaring heeft opgedaan met hanteren van complexe processen en weerstanden van zowel de bestuurlijke als de politieke kant.â

De heer Goedhart sprak namens de burgemeesterskring. In een welkomstwoord met veel humor heette hij mevrouw Van der Velde van harte welkom en overhandigde producten uit de regio: een mandje bollen, een vaatje haring en kaas.
Toespraak burgemeester Van der Velde-Menting
Als laatste sprak mevrouw Van der Velde-Menting. âJa, hier sta ik dan: uw kersverse burgemeester in de kersverse gemeente, uitgerust met de voorzittershamer en de gloednieuwe ambtsketen, ontworpen en gemaakt door de plaatselijke zilversmid. Een prachtig stukje ambachtelijk handwerk dat ik met trots zal dragen!â Mevrouw Van der Velde-Menting gaf aan er zin in te hebben en kijkt uit naar de vele ontmoetingen die komen gaan.

Onderaan deze pagina kunt u de volledige speeches door mevrouw Van Der Velde - Menting, door de heer Nicolai namens de raad en door de Commissaris van de Koningin downloaden.


* Intreerede door mevrouw Van der Velde-Menting.pdf (27,17 KB)
* Speech door Commissaris van de Koniging.pdf (20,09 KB)
* Speech door de heer Nicolai namens de raad.pdf (11,17 KB)