SARA


SARA ontvangt zes proposals voor DECI-6

SARA is een partner in het project Distributed European Infrastructure for Supercomputing Applications (DEISA), een belangrijk Europees samenwerkingsproject op het gebied van supercomputing. DEISA is gericht op het combineren van de HPC-infrastructuren van dertien nationale Europese rekencentra tot één gedistribueerde supercomputingomgeving.

De nationale supercomputer Huygens maakt deel uit van dit netwerk. Met ondersteuning van de experts bij SARA kunnen onderzoekers grand challenge-applicaties draaien op alle supercomputers die binnen DEISA-verband beschikbaar zijn.

Ten opzichte van de vorige call is het aantal proposals voor DECI-6, DEISA Extreme Computing Initiative, dit jaar met 62% gestegen naar een record van 122 inzendingen. SARA heeft zes inzendingen ontvangen (vijf uit Nederland en één uit België), waarvoor in totaal 23 miljoen standaard core-uren zijn aangevraagd. Voor Nederland betekent dit een overschrijding met een factor 6 ten opzichte van het aantal core-uren dat voor deze call beschikbaar is. De toewijzing heeft nog niet plaatsgevonden.

Voor meer informatie, zie persbericht:
http://www.deisa.eu/news_press/press-2010-03-17