Gemeente IJsselstein


Project IJsselveld-Oost

Project IJsselveld Oost

Bewoners, bewonersgroepen, gemeente, Provides, politie, Stichting Pulse, SIPS, klankbordgroep zijn samen in gesprek over de wijkvernieuwing IJsselveld-Oost. Veel mensen hebben de kans gegrepen om mee te praten.
Gesprekken, ideeën en reacties hebben geleid tot een wijkvernieuwingsplan IJsselveld-Oost.

Vernieuwing IJsselveld-Oost

Het wijkvernieuwingsplan en de reacties van inwoners staan in een dik boek, dat met een plof op tafel valt. Download het plofboek.

Wijkvernieuwingsplan 2008
Lees nu het wijkvernieuwingsplan voor IJsselveld Oost.

Nieuwsbrief deel 1 en deel 2
In de laatste nieuwsbrief van IJsselveld-Oost leest u een samenvatting van het wijkvernieuwingsplan.
Halfjaarsrapportage IJsselveld-Oost

Ontwikkelingsvisie
De ontwikkelingsvisie ligt voor iedereen ter inzage bij het klantcontactcentrum. De ontwikkelingsvisie heeft geen formele status.

Stedebouwkundig Plan
De ontwikkelingsvisie wordt in september omgezet in een Stedebouwkundig Plan. Dit wordt door de gemeenteraad vastgesteld en vormt de basis voor het bestemmingsplan en eventuele bouwplannen. Op het Stedebouwkundig Plan wordt een formele inspraakprocedure georganiseerd.
Voor het Stedebouwkundig Plan is een speciale nieuwsbrief uitgegeven.

Tijdelijk buurthuis
Een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. De gemeente heeft aan de Televisiebaan een geschikte locatie gevonden om voor een periode van vijf jaar een buurthuis te vestigen.
Lees meer

IJsselveld Oost in 2025, een visie om over mee te denken De gemeente IJsselstein, de politie en Provides werken samen om de wijk IJsselveld-Oost te vernieuwen. De acties en investeringen zijn er op gericht om samen met de bewoners de wijk op de korte termijn leefbaar te maken en op lange termijn leefbaar te houden. Lees meer