Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.00 uur

Utrecht, 31-03-2010

Dronken man valt passagiers lastig

ZEIST Een 55-jarige man uit Amersfoort is dinsdag 30 maart aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap.

Bij de politie kwam omstreeks 16.20 uur de melding dat een man in een bus van het openbaar vervoer passagiers lastig viel. Toen de gewaarschuwde politiemensen ter plaatse kwamen, bleek dat de man al was uitgestapt. Kort daarna troffen zij voor een winkel op de Griffensteijnselaan een man aan die voldeed aan het signalement. De man bleek behoorlijk onder invloed en werd meegenomen naar het bureau.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt klappen uitdelende man

ZEIST De politie zoekt een man die een 14-jarige jongen uit De Bilt heeft geslagen en geschopt.

De mishandeling gebeurde op dinsdag 30 maart omstreeks 10.20 uur toen de 14-jarige jongen met een vriendje fietste over de Oudlaan komende uit de richting van de Thorbeckelaan. Daar werden zij geconfronteerd met een man op een fiets, die dacht dat hij door het tweetal werd uitgelachen. Hij riep dat zij niet zo stoer moesten doen en duwde het vriendje van de 14-jarige jongen van zijn fiets. De 14-jarige ging tussen zijn vriendje en de man staan, maar kreeg zonder verdere aanleiding meerdere klappen in zijn gezicht. Hierdoor viel hij en toen hij op de grond lag, kreeg hij enkele schoppen. Een ter plaatse gekomen getuige wist de man tegen te houden, waarop hij wegfietste.

Het gaat om een man met een negroïde uiterlijk, gedrongen figuur, ongeveer 20 jaar, met een lengte van ongeveer 1.75 m., kort haar met een gebreide muts. Hij was gekleed in een blauw driekwart jack met letters op de rugzijde, een rood embleem op de borstzijde en witte schoenen. Hij fietste weg op een donkerkleurige herenfiets met terugtraprem.

De politie wil graag in kontakt komen met getuige(n). Zij kunnen bellen naar de politie district Binnensticht, telefoon 0900-8844.