Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.10 uur

Utrecht, 31-03-2010

Automobiliste gewond

HOOGLAND Een 35-jarige automobiliste uit Zwolle is gewond geraakt.

De vrouw reed dinsdag 30 maart omstreeks 15.40 uur in haar auto over de Rijksweg A1 in de richting van Amersfoort. Door nog onbekende oorzaak raakte zij de macht over het stuur kwijt, tolde rond en kwam tegen de vangrail in de middenberm tot stilstand.

Een 23-jarige automobiliste uit Borne bracht haar auto met in werking zijn alarmlichten tot stilstand achter de auto van het slachtoffer. Zij maakte kontakt met de bestuurster en toen die klaagde over pijn in haar nek, ging de 23-jarige vrouw naast haar zitten en stabiliseerde haar hoofd in afwachting van de hulpdiensten. De brandweer kwam ter plaatse en bevrijdde het slachtoffer uit haar vernielde auto. Hierna werd zij met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Nadat de auto was weggesleept, kon de rijbaan vrij worden gegeven.

Man met wapen aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft een 36-jarige man uit Amersfoort aangehouden. De man wordt verdacht van verboden wapenbezit.

Op dinsdag 30 maart omstreeks 10.45 uur bevond de man zich in een horecagelegenheid aan de Krommestraat. Toen het personeel vroeg om af te rekenen, betaalde de man niet, maar gaf aan dat hij een mes bij zich had. Hierop werd de politie ingeschakeld. Die sprak de man aan en vorderde hem het mes op de grond te leggen, waaraan hij voldeed. De man werd vervolgens aangehouden en het mes, het betrof een groot vleesmes, werd in beslag genomen.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Scootercontrole

LEUSDEN Op dinsdag 30 maart tussen 07.30 en 09.30 uur hield de politie op de Arnhemseweg een controle gericht op scooters.

Tegen 14 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt. Het ging om het opvoeren van de scooter (6 x constructiesnelheid), 2 voor het niet hebben van spiegels, 2 voor defecten aan de rem, 1 defecte uitlaat, 2 voor het niet hebben van een kentekenplaat en 1 bestuurder negeerde een stopteken.