Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 13.00 uur


Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Biltse Rading vond dinsdagmorgen een aanrijding tussen twee autos plaats. Een vrouw raakte gewond.

Een 34-jarige man uit Bilthoven reed met zijn auto rond 06.55 uur over de Biltse Rading vanuit de richting van De Bilt. De man sorteerde links voor om zo af te slaan naar de oprit van de Rijksweg A27. Op het moment dat het verkeerslicht op groen sprong trok de man op. Bij het oversteken van de weg werd hij plotseling, vol in de flank aangereden, door een 25-jarige automobilist uit Bussum. Door de aanrijding raakte een 22-jarige vrouw uit Zeist, die in de auto van de

25-jarige bestuurder zat, gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Te hard, rijbewijs kwijt

UTRECHT De politie heeft dinsdagmorgen het rijbewijs van een automobilist ingenomen omdat hij ruim 50 km/u te hard reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder met hoge snelheid over de Waterlinieweg rijden. De achtervolging werd ingezet en zijn snelheid gemeten. De bestuurder kreeg een stopteken. Uit de meting bleek dat de 43-jarige man uit Maarssen met 52 km/u de maximum snelheid van 70 km/u had overschreden. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Babbeltruc

UTRECHT Op de Ornsteinsingel vond dinsdagavond een babbeltruc plaats. Hiervan werd een oudere man het slachtoffer.

Omstreeks 21.30 uur werd bij een huis aan de Ornsteinsingel aangebeld. De 88-jarige bewoner deed open en zag een man voor de deur staan. De man informeerde naar de gezondheid van de Utrechter en vroeg of hij even binnen daarover kon praten. Het slachtoffer liet de man binnen. Na korte tijd ontdekte het 88-jarige slachtoffer dat de man weer vertrokken was en dat er een geldkistje verdwenen was. De man bleek door middel van een babbeltruc bestolen te zijn.

De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de verdachte luidt: man, vermoedelijke van Marokkaanse afkomst, tussen de 30 en 35 jaar oud, rond

de 1.70 1.75 mtr. lang en een mager postuur, Hij droeg een korte jas. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Catharijnesingel vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een fietsster en een auto plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 19-jarige vrouw reed omstreeks 12.50 uur op haar fiets vanuit de richting van het Vredenburg in de richting van het Smakkelaarsveld. Op het moment dat zij de Catharijnesingel overstak werd zij plotseling aangereden door een 50-jarige automobilist uit Utrecht.

De vrouw kwam met haar hoofd op het wegdek terecht en werd met onbekend letsel naar het Diakonessenziekenhuis overgebracht. Verschillende getuigen hebben aan de politie verklaard dat de automobilist het rode verkeerslicht negeerde. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Aangehouden voor dealen van drugs

UTRECHT In de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 maart heeft de politie een jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van handelen in verdovende middelen.

Agenten kregen omstreeks 02.45 uur de opdracht om naar de Voorstraat te gaan. Hier stonden twee personen vermoedelijk te dealen. Ter hoogte van de Predikherenstraat zagen de agenten de twee mannen staan. Bij het zien van de politie ging het tweetal ervandoor. Na een korte achtervolging werd één van de twee, een 17-jarige jongen uit Utrecht, aangehouden. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. De tweede verdachte zag kans om uit handen van de politie te blijven.