Watersportverbond - KNWV

Windsurfer Rijsselberge pakt twee zeges in Palma

dinsdag 30 maart 2010

Palma de Mallorca 30 maart 2010 - De meeste zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg kwamen vandaag niet in actie. Er stond te veel wind en te grote golven in de baai van Palma om meer dan 1.000 sporters en begeleiders veilig de zee op te sturen. De wind kende uitschieters van 30 knopen (7 beaufort). Aan het einde van dag nam de wind iets af en werden de windsurfers wel naar buiten gestuurd. Dorian van
Rijsselberge won beide manches. Groeneveld, Bes en van der Werf kwamen ook in actie in de Gold group bij het match racen. In de luwte, onder de kust van Palma stad, won het Nederlandse trio twee van de drie matches. Â

Dorian van Rijsselberge wist beide races te winnen in de RS:X klasse. In de stormachtige condities werden de 72 windsurfers bij de mannen pas laat het water opgestuurd. De condities waren perfect voor de Texelaar. De eerste race kende veel positiewisselingen in de eerste ronde. Rijsselberge ging de laatste ronde aan kop en gaf die
voorsprong niet meer uit handen. De tweede manche kende de Hollander een slechte start en in een veld met 72 surfers maar hij wist zich gedurende de race naar voren te surfen en de overwinning te claimen.

Na afloop zat van Rijsselberge op zân trailer met zân traditionele Hollandse klompen aan. Muts en zonnebril op. âPrachtig weer voor surfen. De eerste race ging goed. Het laatste rondje lag ik op kop en dat bleef zo. De tweede race moest ik echt van achteren komen maar ik heb goede snelheid en won ook die race. Morgen verwachten ze heel weinig wind. Dus dat wordt weer pompen. Pompen tot je niet meer kan. Het is alsof je steeds vol gas tegen de muur loopt. Je stoot je kop en moet het nog een keer doen. Wachten op het volgende zuchtje wind en dan weer maximaal pompen tot je tegen de muur loopt.â

Van Rijsselberge staat 4de in het klassement op vier punten achter de leider Shahar Zubari uit Israel. Tweede staat de Olympisch Kampioen Tom Ashley en derde Byron Kokkalanis uit Griekenland.

Morgen woensdag 31 maart worden de klassen met heel veel deelnemers ingedeeld in een Gold en Silver fleet. Dat gebeurt bij de mannen in de 470 en bij de mannen in de Laser klasse. Alle leden van de Delta Lloyd Kernploeg zitten, daar waar van toepassing, in de gold fleet.