Start toeristenseizoen gevierd met doop VVV Tulp

31/03/2010 13:33

VVV Nederland

Keukenhof eert jubilerende toeristische dienstverlener met eigen tulp

Vandaag is de VVV tijdens een feestelijke plechtigheid op Keukenhof onderscheiden met een eigen tulp. Keukenhof biedt de tulp aan de VVV aan ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van deze toeristische promotie- en informatieorganisatie. Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland, doopte de oranjegele tulp traditiegetrouw met champagne.

Mevrouw Renée Bergmans, directeur-generaal van het Ministerie van Economische Zaken was aanwezig als vervanger van voormalig Staatssecretaris Frank Heemskerk. In haar toespraak schetste zij het belang van de VVV en het toerisme en recreatie voor de Nederlandse economie: "Ik vind deze bijzonder vorm gegeven tulp heel goed gekozen als symbool voor de VVV; kleurrijk, gericht op de toekomst maar geworteld in de iconen van Nederland."

Oranjegele Crispa

De door Prima Tulp uit 't Zand geselecteerde VVV tulp is een oranjegele Crispa. Dat houdt in dat de bloem er van boven uitziet alsof ze is geknipt. De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur te Hillegom heeft de naam van de nieuwe tulp geregistreerd bij de Royal Horticultural Society in Londen. Ze wordt eveneens opgenomen in het Internationale Tulpen Register.

Kweek nieuwe tulp

De kweek van een nieuwe tulp is een langdurig en complex proces. Aan de VVV tulp is ruim 15 jaar gewerkt. Volgend jaar is de VVV tulp voor het eerst te zien, maar het duurt nog een aantal jaren voordat de bol op grote schaal in de winkel te koop is.

April: Keukenhof maand bij de VVV

De hele maand april is het Keukenhof maand bij de VVV. Bezoekers van de VVV ontvangen een voucher waarmee zij tot en met 16 mei voordelig Keukenhof kunnen bezoeken. Bovendien ontvangen zij aan de kassa van Keukenhof gratis een pakketje met een selectie bloembollen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.vvv125jaar.nl