DBC Onderhoud

Concept-informatieproducten DOT beschikbaar
31-03-2010 11:14

Concept-informatieproducten DOT beschikbaar Vooruitlopend op de definitieve RS05-release levert DBC-Onderhoud nu alvast een landelijke conversietabel en zorgproductprofielen in concept uit. Deze informatieproducten geven een indruk van de productstructuur in de komende RS05-uitlevering van 1 juli 2010 (DOT).

Â

Eerder stelde DBC-Onderhoud reeds informatieproducten voor RS04 beschikbaar. De nu uitgeleverde concept-informatieproducten zijn gebaseerd op RS05, dus met de DOT-productstructuur 2011 en de nieuwe registratieregels. Let op: u kunt RS04- en RS05-producten niet door elkaar gebruiken!

Â

De RS04-versie is op dit moment de enige versie die geschikt is voor (financiële) impactanalyses en proefdraaien. Dit is immers de productstructuur waarmee de huidige grouper producten afleidt en waaraan de huidige concepttarieven en dergelijke gekoppeld zijn.

De beschikbaar gestelde concept-informatieproducten DOT geven u inzicht in de RS05-zorgproductstructuur. Deze informatieproducten corresponderen met de versie van de RS05-productstructuur in de zorgproductviewer. In de landelijke DBC-ZP conversietabel ziet u hoe de DBCâs zich vertalen naar zorgproducten op landelijk niveau. In deze tabel is het effect van de nieuwe registratieregels verwerkt en is gebruik gemaakt van de meest recente kostprijsinformatie (kostprijzen 2008). Ook ziet u bij welke DBCâs op basis van de huidige registratie veel uitval volgt, als registratie/koppeling niet optimaal zijn. Met de zorgproductprofielen krijgt u een beeld van de zorgactiviteiten die bij een zorgproduct horen. Een belangrijk aandachtspunt is dat deze zijn gebaseerd op DIS-data 2007, zodat zorgactiviteiten die na 2007 aan het DBC-systeem zijn toegevoegd niet meegenomen zijn.

Â

Alle producten die DBC-Onderhoud in de aanloop naar de definitieve uitlevering op 1 juli 2010 beschikbaar stelt, zijn conceptproducten. Dat geldt dus ook voor de nu uitgeleverde informatieproducten. DBC-Onderhoud is momenteel bezig met de bouw van het definitieve pakket DOT. In dit proces vinden de noodzakelijke tests en controles plaats die aanleiding kunnen geven tot inhoudelijke bijstellingen. De nu uitgeleverde informatieproducten geven evenwel een goed eerste beeld van de definitieve uitlevering op 1 juli 2010.

Â

De komende periode vinden nog enkele concept-releases plaats om het veld te ondersteunen in de voorbereiding op de implementatie van DOT. Dit betreft de uitlevering van koppeltabellen op instellingsniveau en wijzigingen in de zorgactiviteitentabel. De definitieve oplevering van RS05 (pakket DOT 2011) volgt op 1 juli 2010.

Â

U vindt de uitgeleverde concept-informatieproducten hier.