Beste makelaar buitenlands vastgoed

31/03/2010 13:55

Mondi, de belangenorganisatie

Puurspanje en MNM Costa Blanca zijn de winnaars van de Mondi award 2009 en mogen zich een jaar lang de beste makelaar van buitenlands onroerend goed noemen. De Mondi award is een jaarlijkse publieksprijs die wordt uitgereikt aan de makelaar in buitenlands onroerend goed die door zijn klanten het beste gewaardeerd wordt op basis van zeven criteria en persoonlijke motivatie.

Voor het eerst is de publieksprijs voor de beste makelaar in buitenlands onroerend goed uitgereikt aan twee partijen tegelijkertijd. Bij het evalueren van de beoordelingen bleken Puurspanje en MNM Costa Blanca een vrijwel gelijke score te hebben behaald. Om deze reden kreeg de Mondi award twee winnaars. "De beoordelingen op de site van Mondi worden steeds vaker geraadpleegd door aspirant-kopers van een woning in het buitenland. Afgelopen jaar mochten we ruim 521.000 bezoekers ontvangen op de website die vooral op zoek zijn naar preventieve informatie voor een succesvolle aankoop van een woning in het buitenland. Naar verwachting worden dit jaar tussen zes en zeven miljoen pagina's geraadpleegd, aldus Smulders, directeur van de belangenorganisatie Mondi. "De meest gestelde vraag van onze leden heeft nog steeds te maken met de betrouwbaarheid van aanbieders van buitenlands vastgoed. Waar men uiteindelijk koopt en bij wie is ons om het even, zolang kopers van een (tweede) huis of beleggingsobject maar succesvol kopen. Aanbieders zijn zelf verantwoordelijk voor hun succes. Met kennis en voldoende kunde kunnen makelaars en ontwikkelaars zich positief onderscheiden in een bijzonder moeilijke markt waar heel wat collega's niet of nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden."

Publieksprijs

De Mondi award is een publieksprijs hetgeen betekent dat het publiek bepaalt wie de award krijgt uitgereikt. Dit gebeurt door middel van de beoordelingen. Kopers van buitenlands onroerend goed kunnen op de website van Mondi hun makelaar of projectontwikkelaar beoordelen. Dit doen zij door hem cijfers toe te kennen voor zijn dienstverlening en deze met een motivatie te onderbouwen. Uit deze beoordelingen volgt een ranglijst van makelaars en projectontwikkelaars die iedereen kan raadplegen. Het doel is onder andere aspirant-kopers meer inzicht te geven in de reputatie van buitenlands vastgoedaanbieders. Smulders: "aanbieders met één of twee sterren hebben geen bestaansrecht, zeker op basis van het aantal representatieve beoordelingen."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.mondi.nl