Politie Gelderland-Zuid

Jongens verdacht van poging inbraak

Nijmegen, 31-03-2010 o In de nacht van dinsdag op woensdag werden op de Karnstraat drie jonge mannen, van 18 jaar uit Nijmegen, aangehouden op verdenking van poging tot inbraak.

Rond 04.15 uur waarschuwde een bewoner de politie toen hij twee jongens had betrapt in zijn achtertuin. De jongens waren er vervolgens vandoor gegaan. Meerdere politie-eenheden begaven zich naar de opgegeven locatie. In de Gaffelstraat zagen agenten drie jongens lopen die er al snel vandoor gingen. Eén van de jongens kon door een agent worden aangehouden. Iets verderop zag de agent handschoenen en een mes liggen. Dit is in beslaggenomen. Ook de andere twee jongens konden door agenten worden aangehouden.

Alle drie de jongens werden overgebracht naar het politiebureau. Eén van de jongens pleegde veel verzet tegen zijn aanhouding. Hierbij sloeg hij een agent in zijn gezicht een andere agent schopte hij tegen zijn been. Beide agenten doen aangifte van mishandeling. De jongens zitten nog vast en worden verhoord. De politie onderzoekt de zaak verder. Inmiddels heeft de politie meerdere aangiftes ontvangen van poging tot inbraak in diezelfde omgeving. De politie onderzoekt of de jongens hiermee in verband kunnen worden gebracht.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk meer hebben gezien. Hebt u informatie die van belang kan zijn, neem dan contact op met de Districtsrecherche in Nijmegen via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via de lijn van Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
(10)

Laatst gewijzigd 31-03-2010 13:48 | © Regio Gelderland-Zuid |