Politie Hollands Midden

Katwijk - Verkeerscontrole na meldingen inwoners

Katwijk, 31-03-2010 o De politie heeft op dinsdag 30 maart tussen 07.30 uur en 14.30 uur op verschillende plekken in Katwijk verkeerscontroles gehouden. De verkeerscontroles werden gehouden omdat de politie van verschillende inwoners meldingen had ontvangen over het rijgedrag van bestuurders. De politie heeft in totaal 58 bekeuringen uitgeschreven.

Bij het stoplicht bij de Zeeweg en het Waterloopje reden vier bestuurders door rood licht. Zij kregen een bekeuring van 160, 00. Op de Wassenaarseweg werd tussen 11.00 uur en 12.00 uur op snelheid gecontroleerd. Alle automobilisten die langsreden hielden zich aan de maximale snelheid van 60 kilometer per uur. Vijf bestuurders gaven onnodig een lichtsignaal en hebben daar een boete voor gekregen.

Tussen 13.15 uur en 14.15 uur werd in de Tramstraat, een 30 km zone, op de snelheid gecontroleerd. Twee automobilisten reden te hard. De hoogstgemeten snelheid was 59 km per uur. Drie bestuurders kregen een bekeuring voor onnodig seinen. De buurtbewoners waren tevreden met de controle, omdat het vaker voorkomt dat er in de straat te hard gereden wordt.

Op alle locaties werd ook gelet op het dragen van de gordel, het niet handsfree bellen en het bij zich hebben van het rijbewijs en het kentekenbewijs. 25 personen kregen een boete voor het niet dragen van de gordel.

Bromfietscontrole in Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg Bromfietsen werden dinsdag 30 maart gecontroleerd op de rollentestbank. In Katwijk op het Marktplein, in Valkenburg in de Hoofdstraat en in Rijnsburg op de Voorhouterweg. Vier personen kregen na de test een bekeuring voor overschrijding van de maximale constructiesnelheid.