Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Heterenaar (64) thuis overvallen, woning afgebrand
Publicatiedatum: 31-3-2010 14:04:24

HETEREN - Een 64-jarige Heterenaar is in de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 maart met de schrik vrij gekomen nadat hij thuis was overvallen. Zijn woning brandde na de overval af toen die volgens het slachtoffer door de daders in brand was gestoken. Van de overvallers ontbreekt nog elk spoor.

Volgens het slachtoffer waren de overvallers kort voor middernacht zijn boerderij aan de Boterhoeksestraat binnengedrongen, waarna hij met geweld zou zijn bedreigd, gekneveld en geblinddoekt. Nadat de daders geld hadden buitgemaakt brak er brand uit in de woning. Van de overvallers is op dit moment alleen bekend dat ze bivakmutsen droegen.

Paniek
Het slachtoffer was na de overval naar eigen zeggen door de overvallers mee naar buiten genomen toen zijn huis in brand stond. Toen de overvallers er vandoor waren gegaan was de Heterenaar in paniek met zijn tractor gevlucht om bij buurtbewoners aan te klampen voor hulp. Het slachtoffer, dat op gewaarschuwde agenten een verwarde indruk maakte, is meegenomen naar het politiebureau. Door de brandweer is het vuur geblust. Daarbij kon niet voorkomen worden dat woongedeelte van de boerderij volledig in de as werd gelegd. Een aantal koeien, dat in een naastgelegen schuur stond, kon nog wel op tijd in veiligheid worden gebracht. De brand zou volgens het slachtoffer door de overvallers zijn aangestoken.

Getuigen gezocht
De politie is intussen een buurtonderzoek begonnen en roept eventuele getuigen op te reageren. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (035172)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---