Gemeente Gennep


Persberichten

Gennep kiest voor eigen koers zolang herindeling is opgeschort
Na de val van het kabinet is de behandeling van het wetsvoorstel over de herindeling van Bergen, Gennep en Mook en Middelaar voorlopig uitgesteld. Het college van burgemeester en wethouders van Gennep beschouwt dit uitstel als een zeer teleurstellende wending in een intensief proces dat gericht was op samenvoeging van de drie gemeenten.

Vroeg of laat toch herindelen
Burgemeester en wethouders van Gennep zijn er van overtuigd dat de herindeling er vroeg of laat toch zal komen. Wat hen betreft is herindelen de enige optie om de noodzakelijke versterking van de bestuurskracht in de kop van Noord-Limburg tot stand te brengen. Uitgebreide onderzoeken (Berenschot) hebben eerder onomwonden aangetoond dat samenwerking zonder perspectief op herindeling niet tot de gewenste resultaten leidt.

Komende tijd kiezen voor eigen koers
Gegeven de huidige situatie waarin het perspectief op herindeling niet concreet is, kiezen burgemeester en wethouders ervoor de regie op de toekomst van de gemeente Gennep in eigen hand te nemen. Gennep kiest de komende tijd voor zijn eigen koers, zonder daarbij de samenwerking met anderen uit het oog te verliezen. Het college investeert in de kwaliteit van de organisatie, zodat Gennep en haar inwoners de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien. De gemeente staat uiteraard open voor samenwerking met anderen, bijvoorbeeld in het kader van de strategische regiovisie en alle andere activiteiten die uiteindelijk gericht zijn op het slagen van de herindeling. De komende weken benut de gemeente om alle gevolgen te concretiseren en de financiële gevolgen in kaart te brengen.


* * * * * * Einde persbericht * * * * * *