Gemeente Enkhuizen

Enkhuizen Actief strikt fietsen: Goed dat je fietst!

Heeft jouw fiets een geel/oranje lintje gekregen? Dan ben je gestrikt door vrijwilligers van Enkhuizen Actief! Met deze actie ondersteunen zij de landelijke actie Heel Nederland fiets van het NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen). Op 31 maart tussen 12.00 en 13.00 uur vonden overal in Nederland recordpogingen plaats om zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd op de fiets te krijgen en zo de aandacht te vestigen op het feit dat bewegen gezond is en dat fietsen leuk is.

De werkgroep Iedereen in Beweging van Enkhuizen Actief heeft lintjes uitgereikt aan kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van alle basisscholen in Enkhuizen. Vrijwilligers van de Baanbreker hebben op 31 maart in de binnenstad van Enkhuizen zoveel mogelijk fietsen gestrikt en lintjes uitgedeeld aan de plaatselijke middenstand. De boodschap van Enkhuizen Actief: Goed dat je fietst!

Enkhuizen Actief brengt mensen in beweging
Enkhuizen Actief is sinds 2009 het overkoepelende orgaan van de gemeente Enkhuizen dat zich met een stuurgroep en drie werkgroepen (Jeugd, Senioren en Iedereen in Beweging) tot doel heeft gesteld meer inwoners van Enkhuizen in beweging te krijgen door hen sport- en bewegingsactiviteiten aan te bieden. De werkgroepen zijn vertegenwoordigd door sportverenigingen, ouderenbonden, onderwijs en vrijwilligersorganisaties.