Politie Hollands Midden

Alkemade - Politie ziet daling auto- en woninginbraken na extra inzet

Alkemade, 31-03-2010 o De politie zag begin februari in Alkemade een stijging van het aantal auto- en woninginbraken, na extra politie-inzet namen de inbraken af.

Van 1 februari tot 11 februari werd er bij tien woningen ingebroken en in één auto. De politie heeft vervolgens voornamelijk in de nachtelijke uren extra agenten ingezet. Zij surveilleerden onopvallend zowel te voet als in een auto. Vervolgens deden er zich in de periode van 12 tot 24 februari geen woning- of auto-inbraken voor. Van 25 februari tot 16 maart werd er zeven keer ingebroken in een woning en bij vier autos. Daarna vonden er tussen 18 en 19 maart twee auto-inbraken en één woninginbraak plaats. Na 19 maart zijn er tot vandaag, donderdag 31 maart, geen woning- of auto-inbraken meer geweest.

Bel 112 bij verdachte situatie De politie blijft de extra inzet voortzetten om de auto- en woninginbraken tegen te gaan. Daarnaast vraagt de politie aan buurtbewoners om direct 112 te bellen indien zij op straat iets verdachts zien. Denkt u dat er ingebroken wordt of ziet u verdachte personen? Twijfel niet en bel de politie. De pakkans van inbrekers is het grootst bij een heterdaadsituatie.