Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 31 maart 2010

Bromfietscontrole

Hengelo / Beckum

Dinsdag 30 maart werd op verschillende locaties in Hengelo en in Beckum een bromfietscontrole gehouden.

Tussen 07.00 en 09.00 uur werd gecontroleerd aan de Woolderesweg in Hengelo. Hier kreeg één bromfietsbestuurder een bekeuring voor een te hoge constructiesnelheid.

Tussen 13.00 en 15.00 uur werd gecontroleerd op het Helmgras in Beckum. Hier kreeg één bromfietsbestuurder een bekeuring voor te hard rijden, tevens had hij een gladde band. (2010027990)

Vrouw gewond bij aanrijding

Enschede

Dinsdag 30 maart omstreeks 15.00 uur raakte een 34-jarige vrouw uit Enschede gewond bij een aanrijding op de rotonde Knalhutteweg/Vlierstraat in Enschede.

Een 61-jarige automobilist uit Roden reed op de Knalhutteweg en wilde op de rotonde links afslaan, richting de Buurserstraat. Toen hij op de rotonde af wilde slaan, stopte hij eerst voor een fietser. Toen deze hem voorbij was wilde hij doorrijden, maar zag hierbij een 34-jarige fietsster over het hoofd. De vrouw kwam ten val en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (2010028055)

Man gewond bij val van scooter

Almelo

Dinsdag 30 maart is een 20-jarige Almeloër gewond geraakt bij een val van een scooter op de Bornsestraat in Almelo.

De 20-jarige Almeloër zat achterop een scooter, die bestuurd werd door een 16-jarige Almelose. Door onbekende oorzaak vielen beiden van de scooter op de Bornsestraat. De 20-jarige man moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De 16-jarige bestuurster van de scooter kon haar weg vervolgen. (2010028142)

Twee jongens beroofd

Enschede

Dinsdag 30 maart omstreeks 21.30 uur kwamen twee jongens op het politiebureau in Enschede. Zij vertelden dat ze omstreeks 21.10 uur waren beroofd in het Volkspark in Enschede.

De twee jongens, 17 en 18 jaar uit Enschede, zaten omstreeks 21.10 uur op een bankje bij de fontein in het Volkspark aan de zijde van de Stadsmatenstraat. Ze raakten in gesprek met een man. Plotseling trok deze man een mes en haalde de zakken van de jongens leeg. De man maakte een fiets en twee mobiele telefoons buit.

De jongens gaven het volgende signalement op van de man: . Ongeveer 35 jaar oud;
. Kort, donker haar;
. Getinte huidskleur;
. Stoppelbaardje;
. Ongeveer 1.80 meter lang; . Hij droeg een petje, een donkere jas en een donkerblauwe spijkerbroek. . Hij droeg mogelijk schoenen van het merk Nike Air Max; . Mogelijk mist de man een voortand, onbekend of de tand boven of onder mist. . Hij sprak een mix van gebrekkig Engels, Nederlands, Turks en enkele woorden Frans.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van deze beroving, of die weten wie deze dader is. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, afdeling Enschede-Centrum 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010028189)

Jongen bedreigd

Vroomshoop

Dinsdag 30 maart omstreeks 21.45 uur is een 14-jarige jongen uit Vroomshoop bedreigd door een voor hem onbekende man.

Omstreeks 21.45 uur werd de jongen door een onbekende man met een mes bedreigd op de Stobbelaan in Vroomshoop. De jongen is vervolgens bij een pand naar binnen gegaan, tot de man was verdwenen. Omdat de man aan de jongen had verteld wie hij was, kon de politie hem later op de avond aanhouden. Het betreft een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010028212)

Brandstichting in woning

Enschede

Dinsdag 30 maart is een 47-jarige man uit Enschede aangehouden wegens brandstichting in zijn eigen woning aan de Jacob Roggeveenstraat in Enschede.

De politie kreeg omstreeks 21.15 uur melding van een woningbrand aan de Jacob Roggeveenstraat in Enschede. Ter plaatse was de brandweer al aanwezig. De brandweer had geconstateerd dat de 47-jarige Enschedeër aanmaakblokjes in de vensterbank had aangestoken. Ook was onder het rookkanaal hout verbrand. De man is aangehouden voor brandstichting en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010028200)

Jongens aangehouden voor spannen van tape over fietspad

Enschede

Dinsdagavond 30 maart zijn vijf jongens uit Enschede in de leeftijden van 14 en 15 jaar aangehouden, nadat zij boven een fietspad tape hadden gespannen. Een passerende 22-jarige bromfietser was daar vervolgens tegenaan gereden. De tape kwam precies in zijn nek. Hij kwam hierdoor bijna ten val.

Omstreeks 20.50 uur reed een 22-jarige bromfietser op het fietspad aan de Oude Dijk. Bij het tunneltje onder de A35, voelde hij dat hij ter hoogte van zijn nek ergens tegenaan reed, waardoor hij bijna kwam te vallen. Het bleek om tape te gaan, dat over de weg was gespannen. De bromfietsbestuurder zag vervolgens vier knapen boven op het talud wegrennen. Hun fietsen lieten ze achter. De politie stelde een onderzoek in. Naar aanleiding van dit onderzoek konden later op de avond de vijf verdachten worden aangehouden. Het gaat om twee jongens van 14 jaar en drie jongens van 15 jaar, allen inwoner van Enschede. De vijf jongens zijn in de loop van woensdag 31 maart voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010028204)

Almeloër aangehouden voor bezit wapens

Almelo

Dinsdagavond 30 maart is omstreeks 22.00 uur een 18-jarige Almeloër aangehouden omdat hij een drietal wapens bij zich droeg.

De politie kreeg dinsdagavond de melding binnen dat er enkele jongeren in het Goossenmaatspark zouden staan waarvan één van hen een stroomstootwapen bij zich zou dragen. De politie ging poolshoogte nemen en trof inderdaad bij één van de jongeren, een 18-jarige Almeloër, een stroomstootwapen, een boksbeugel en een ploertendoder aan. Daarop werd de jongen aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is in de loop van woensdag 31 maart heengezonden. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. (2010028207)

Man mishandeld ex-vrouw

Enschede

Dinsdag 30 maart is omstreeks 20.00 uur in een pand aan de Vlierstraat in Enschede een 41-jarige vrouw uit Losser mishandeld door haar 45-jarige ex-man uit Enschede. Ze waren beiden aanwezig in een pand aan de Vlierstraat. Er ontstond onenigheid tussen beiden, waarna de Enschedeër de vrouw mishandelde. Zij heeft zich na de mishandeling onder behandeling van een arts moeten stellen. De man, een 45-jarige Enschedeër, is later op de avond aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010028176)

Inbraak tankstation

Haarle, gem. Hellendoorn

Woensdagmorgen 31 maart omstreeks 02.15 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een tankstation aan de Almeloseweg in Haarle.

De daders hebben zich toegang tot pand verschaft door een ruit er in zijn geheel uit te halen. Uit de schappen is een grote hoeveelheid sigaretten weggenomen. Op bewakingsbeelden is te zien dat twee daders het pand binnenkwamen. Ze droegen bivakmutsen en vermoedelijk grijze, gewatteerde jassen. De ene persoon droeg iets lichtere kleding dan de andere persoon. Beiden hebben een donkere huidskleur en dikke zwarte wenkbrauwen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, afdeling Nijverdal / Hellendoorn 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010028251)

Meisje van 16 rijdt met auto tegen lantaarnpaal Almelo
Woensdagmorgen omstreeks 08.30 uur reden agenten op de Wierdensestraat in Almelo, toen ze plotseling achter zich een klap hoorden. Een auto was tegen een lantaarnpaal gereden. Bij controle bleek dat de bestuurster een meisje van 16 jaar uit Almelo was. Het meisje kon zich niet legitimeren. De politie hield het meisje aan en nam haar voor verder onderzoek mee. Ze is in de loop van de ochtend weer heengezonden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. (2010028263)