Benoeming nieuw bestuur Stichting Nyenrode

31/03/2010 15:08

Nyenrode Business Universiteit

Breukelen, 31 maart 2010 - Per 1 april 2010 heeft de Raad van Toezicht van de Stichting Nyenrode een nieuw stichtingsbestuur benoemd. Het bestuur bestaat uit Piero Overmars (45), Malcolm Gillies (55) en Joost Sliepenbeek (46). Overmars geeft als President leiding aan de Stichting, waaronder zowel de Nyenrode Business Universiteit als het landgoed Nijenrode vallen. De installatie van het nieuwe stichtingsbestuur is onderdeel van de vereenvoudigde governance structuur van Nyenrode.

Piero Overmars, alumnus van Nyenrode, was tot 2007 lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO en vervulde daarvoor diverse functies binnen de bank, onder meer in Tokyo en Singapore. Hij heeft diverse commissariaten bij kleine en middelgrote ondernemingen. Overmars heeft in zijn nieuwe functie binnen Nyenrode onder meer een actieve rol richting alumni en corporate relaties.

Malcolm Gillies was tot 2007 onder meer professor en vice-president van de Australian National University, rector en president van de City University London tot 2009. Hij is Vice-Chancellor en Chief Executive van de London Metropolitan University.

Joost Sliepenbeek, eveneens alumnus van Nyenrode, is CFO van Schuitema B.V. Hiervoor was hij tot 2009 CFO van HEMA B.V. en vervulde van 1994 tot 2007 verschillende functies bij Koninklijke Ahold N.V. Sliepenbeek vervult daarnaast bestuursfuncties bij drie andere organisaties.

Met het aantreden van het nieuwe bestuur, treden de bestuursleden Hans Stefels en Herman Bruggink terug.

Vereenvoudiging

De stichting Nyenrode is na het terugkopen van de aandelen van INHolland in februari van dit jaar weer 100% eigenaar van de Nyenrode Business Universiteit B.V. Hiermee is de governance structuur vereenvoudigd. Onder de Stichting Nyenrode vallen Nyenrode Business Universiteit en Landgoed Nijenrode. Het bestuur van de Stichting vervult de rol van toezichthouder en aandeelhouder. De leiding van de Business Universiteit B.V. wordt gevoerd door de Rector Magnificus, Dr. Maurits van Rooijen, die tevens de verantwoordelijkheden van de Interim President Henjo Hielkema heeft overgenomen.

EINDE BERICHT





http://www.nyenrode.nl

http://www.nyenrode.nl