Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



Ooievaarspaal op Bijlmerweide

31 maart 2010

Deze week is de ooievaarspaal op de Bijlmerweide opnieuw bekleed. Dezelfde dag is op de Bijlmerweide een ooievaar vrijgelaten uit vogelopvang `de Toevlucht'. Het is een vrouwtje van 24 jaar dat de afgelopen maanden herstellende was van een beenbreuk. In vogelopvang `de Toevlucht' is zij liefdevol verzorgd, maar werd de huisvesting te klein voor haar.

De ooievaarspaal is op advies van de vogelopvang voor de ooievaar bekleed met wilgentakken. Om te stimuleren dat de ooievaar zelf de takken haalt, zijn rondom de ooievaarspaal nog enkele takken neergelegd. Inmiddels heeft de ooievaar het nest in gebruik genomen. De kans dat de ooievaar dit jaar gaat broeden is echter klein, daarvoor zal eerst een mannetjes ooievaar moeten langs vliegen.

Het weiland rondom de ooievaarspaal wordt ecologisch beheerd om meer diversiteit te doen ontstaan in de flora en fauna. Zo komen bv. meer muizen voor op het weiland, waarvan de ooievaar en andere roofvogels houden. Het gebied is nu afgesloten om te voorkomen dat loslopende honden de ooievaar overlast bezorgen.

Zie ook

Meer foto's ooivaar

---