Dienstenbond CNV

Nieuws

31 maart 2010

Uitspraak CID verdeeld: CNV Media organiseert ledenbijeenkomsten bij Telegraaf Media Groep

Onlangs heeft de Raad van Bestuur van de TMG de Commissie Interpretatie en Dispensatie (CID) verzocht om zich uit te spreken over de totstandkoming van het in december 2009 met de COR bereikte akkoord over het aanpakken van `bovenmatige' lonen. De CID heeft inmiddels aangegeven niet tot een unaniem oordeel te kunnen komen. Waar de werkgeversvertegenwoordiging stelt dat het akkoord op correcte wijze tot stand is gekomen, heeft de werknemers-vertegenwoordiging aangegeven geen waarde aan het akkoord toe te kennen. Ondanks de verdeelde uitspraak van de CID heeft de Raad van Bestuur besloten vast te houden aan het akkoord! CNV Media wil daarom zo snel mogelijk haar leden raadplegen: hoe nu verder?

In juli 2009 heeft de CID ondernemingen dispensatie verleend om tot 1 januari 2010 tot decentrale afspraken te komen met betrekking tot de Betalingen en Toeslagen Systematiek (BETSY) in de Grafimedia cao. Deze afspraken dienen met de bevoegde medezeggenschapsorganen te worden gemaakt Daarom heeft CNV Media zich, noodgedwongen, niet actief in het onderhandelingsproces kunnen mengen.

Nu de CID echter verdeeld is over het bereikte akkoord is de situatie gewijzigd. Het verbaast ons dat de Raad van Bestuur de verdeeldheid in de commissie naast zich neer lijkt te leggen en gewoon verder wil gaan met het proces van implementatie van het akkoord. CNV Media heeft aangedrongen op verder overleg met de vakbonden maar hierop is, vooralsnog, niet positief gereageerd.

Hoe nu verder? Die vraag willen we graag aan onze leden voorleggen. Daarom zullen wij, samen met onze collega vakbond(en), zo snel mogelijk ledenbijeenkomsten organiseren. U krijgt daarvoor binnenkort een uitnodiging.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.