Politie Zuid-Holland-Zuid

Politie zoekt getuigen van beroving

Zwijndrecht, 31-03-2010

De politie in Zwijndrecht is op zoek naar getuigen van de beroving van een 49-jarige vrouw uit Zwijndrecht. Het slachtoffer wilde op 30 maart om 11.00 uur een parkeerkaartje kopen bij een parkeerautomaat aan het Gelre, bij de ingang van de Albert Heijn. Van achter haar kwam ineens een onbekende jongeman tevoorschijn die de portemonnee uit haar handen pakte. Hij rende vervolgens weg in de richting van de benzinepomp aan de Beneluxlaan. Toen het slachtoffer aanstalten maakte om de man achterna te rennen, dook een tweede jongeman op die haar waarschuwde dat niet te doen. Daarop stopte de vrouw en beide mannen renden verder.
Het signalement van de daders is als volgt:
Dader 1 (degene die de portemonnee wegnam) droeg half lange zwarte leren jas + capuchon over zijn hoofd en een blauwe spijkerbroek. Hij was 18 à 19 jaar en had een Zuid-Europees uiterlijk. Dader 2 (degene die het slachtoffer toesprak) droeg een lichtbruine leren jas met ritssluiting en een blauwe spijkerbroek. Hij had kort zwart haar met gel, strak naar achter gekamd, dikke wenkbrauwen, zwarte ogen en volle lippen. Ook hij was 18 à 19 jaar en had een Zuid-Europees uiterlijk.
De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving en vraagt hun te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief). Zij kunnen vragen naar het Wijkteam Zwijndrechtse Waard.