Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 31-03-2010

47 bekeuringen voor overtreders bij wegafzetting verkeersongeval

MOERGESTEL: De politie behandelde woensdagmorgen 31 maart een
verkeersongeval op de A-58. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Moergestel in de rijrichting Oirschot. Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken, waarvan één in de sloot beland was.
Rijkswaterstaat sloot de linker rijstrook af met pionnen en stelde een snelheidsbeperking van 70 km/u in. Bovendien gaven de matrixborden boven de rijbaan een rood kruis aan. Ondanks deze maatregelen
negeerden vele automobilisten de afzetting en gebruikten toch de afgekuiste rijbaan. 47 van hen kunnen daarom binnenkort een bekeuring van 160,- thuis verwachten.

Het ongeluk gebeurde kort voor elf uur. De bestuurder van een Ford personenauto moest afremmen vanwege het verkeer voor hem. Zijn achteropkomer (Peugeot) had dit te laat in de gaten en botste er achterop. Gelijktijdig maakt deze achteropkomer (29-jarige man uit Hoogeloon) een uitwijkmanoeuvre naar links. Daar reed op dat moment een Duitse automobilist (44) met achter zijn bestelbus een
autoambulance waarop een auto (BMW) stond. De combinatie raakte via de vangrail van de weg en belandde in de naastgelegen sloot. De
bestuurder raakte daarbij licht gewond. Hij is ter plekke behandeld door het ambulance personeel. Hij had gekneusde vingers en een wond aan zijn hand opgelopen.

De ravage was groot en de brokstukken lagen over een paar honderd meter verspreid. Dit was voor rijkswaterstaat reden om
snelheidsmaatregelen (max. 70 km/u) te nemen en één rijstrook af te zetten. De opruimwerkzaamheden hebben geruime tijd in beslag genomen. 47 automobilisten die zich niets aantrokken van de afzetting en de afgekruiste rijbaan gebruikten krijgen binnenkort een bekeuring van 160,- thuis. Eén automobilist maakte onnodig gebruik van de
vluchtstrook. Hij hinderde daarmee de hulpverleningsdiensten en kan rekenen op een boete van 240,-

Al 30 jaar zonder rijbewijs

TILBURG: Bij een verkeerscontrole op dinsdag 30 maart bekeurde de politie een 50-jarige Tilburger wegens het rijden zonder geldig rijbewijs. De man verklaarde dat hij al 30 jaar achter het stuur plaats nam zonder in het bezit te zijn van het roze document.

De verkeerscontrole werd gehouden op de Stappegoorweg, waaraan overigens ook de Belastingdienst meewerkte. Het
Verkeershandhavingsteam van politie controleerde bij de actie 39 snor/bromfietsen waarbij 13 keer een te hoge constructiesnelheid (=opvoeren) werd vastgesteld. Verder werd het overige passerende verkeer gecontroleerd. Er vielen bekeuringen voor:

- niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs

- 8 x niet dragen gordel

- 6 x niet op eerste vordering tonen rijbewijs

- 3 x niet op eerste vordering tonen kentekenbewijs.

- 3 x gladde band

- 1 x niet afgedekte lading op een aanhangwagen

- 1x defecte losbreekreminrichting van een aanhangwagen
De Belastingdienst heeft bij de controle twee auto's in beslag genomen en afgevoerd naar aanleiding van openstaande belastingvorderingen. Op vijf voertuigen werd beslag gelegd en er werd 1.369,- aan openstaande belastingschulden contant geïnd.

Politie ruim vier wietplantages in Tilburg

TILBURG: Dinsdag 30 maart heeft het gespecialiseerde hennepteam van de politie en de gemeente Tilburg vier hennepkwekerijen opgerold. Het betrof drie woningen in de wijk Reeshof: namelijk:

- de Giekerkstraat, waar 180 hennepplanten werden aangetroffen,
- een woning aan het Riehovenerf, waar 95 planten werden aangetroffen
- en een woning in de Lunterenstraat, waar 396 planten stonden te bloeien.
Verder werd in een woning in de Twernerstraat een hennepkwekerij ontdekt waar 270 hennepplanten opgepot stonden te groeien.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de vier wietplantages laten ontmantelen door een gespecialiseerd
ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Arrestaties na geweld in het verkeer

TILBURG: De politie arresteerde woensdagmorgen 31 maart een 39-jarige Tilburger en zijn 29-jarige vriendin. Dit gebeurde naar aanleiding van agressie in het verkeer.
Het tweetal reed rond 11.00 uur in een personenauto over de
Broekhovenseweg en stoorde zich aan drie fietsende tieners. Twee tienermeisjes (17 en 18) waren gevallen nadat hun sturen in elkaar waren gekomen. Terwijl ze overeind krabbelen, schreeuwde de 39-jarige automobilist dat ze opzij moesten gaan en niet met zijn drieën naast elkaar moesten fietsen. De tieners stapten weer op en riepen tegen de man dat hij zich niet zo druk moest maken. Hij reed vervolgens op de meisjes af en sneed het 17-jarige slachtoffer. Zijn passagiere opende tijdens het rijden de deur, waardoor de tiener opnieuw ten val kwam. Ook het andere meisje (18) werd omver geduwd en kwam opnieuw op straat terecht. Even verderop ging het stel vervolgens een woning binnen. Een toevallig passerende politieagenten zag de huilende tieners staan en vroeg wat er gebeurd was. Het Tilburgse stel werd vervolgens
gearresteerd en naar het politiebureau overgebracht. Daar is
proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Uit de verklaringen maakt de politie op dat het stel zich beledigd en uitgescholden voelde door de tieners.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 31-03-2010 16:04 | © Regio Midden en West Brabant |