Senternovem

31-03-2010 |

Veel informatie en inspiratie uit workshop SLIM Grondwatermonitoren

Op 23 maart 2010 vond de workshop SLIM Grondwatermonitoren plaats in Utrecht. Genodigden en geïnteresseerden discussieerden over verschillende vraagstellingen op het gebied van monitoring bij gebiedsgericht beheer. De workshop was een groot succes: er is veel informatie en inspiratie uit naar voren gekomen!

Tijdens de dag stond het Stationsgebied in Utrecht Centraal. Het vaststellen van de systeemgrenzen van dit saneringsgebied voor het saneringsplan én het volgen van de processen in een grootschalig gebied is een intensief en tijdrovend traject. In het kader van het CityChlor programma werd de vraag neergelegd hoe we dit slimmer, innovatiever en doelmatiger kunnen uitvoeren dan het -traditionele- plaatsen en bemonsteren van peilbuizen. De thema's waarover vervolgens is gediscussieerd zijn "SLIM Monitoren &...:

* ...risicobenadering"

* ...afnameprocessen"

* ...vaststellen systeemgrens"

De presentaties zijn te vinden op de CityChlor pagina op de Bodem+ website.

Vervolg en voortgang
Samenwerken en het delen van kennis is één van de speerpunten van het project CityChlor. De discussies kunnen worden voortgezet in de LinkedIn groep die voor dit project is aangemaakt. Via deze groep zult u ook op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen binnen het project, die uiteraard ook te vinden zijn op de website van CityChlor: www.citychlor.eu. Meldt u zich dus aan bij de LinkedIn groep: laat u op de hoogte houden en discussieer mee!