KNHS

Albert Zoer naar Wereldbeker finale in Genève
31 maart 2010
Albert Zoer - Samurai

ERMELO (KNHS) - Van 14 tot en met 18 april wordt in de gebouwen van Palexpo te Genève de wereldbeker finale voor de springruiters verreden. Albert Zoer (Echten) is op dit moment de enige Nederlandse springruiter die zich voor deze finale heeft weten te plaatsen. Eric van der Vleuten (Mierlo) heft te kennen gegeven niet van start te gaan.

"Ik sta weliswaar achtste in de geschoonde West-Europese league, maar IK heb al mijn punten verzameld met VDL Groep Tomboy, maar die is verkocht. Naar mijn mening zou het unfair ten opzichte van VDL Groep Kait zijn om met hem deel te nemen aan deze finale. We raken steeds beter op elkaar ingespeeld, maar vormen op dit moment nog geen combinatie die een wereldbeker finale aankan. In het belang van mijn paard en de goede toekomst die ik samen met hem zie heb ik besloten mij terug te trekken", aldus Van der Vleuten.
Albert Zoer gaat wel en hij neemt zowel Samurai (Iroko x Boreas)als Uraguay (Nairobi x Colino) mee. Samurai werd begin februari nog gereden in de ZZ rubrieken van het CSI Zuidlaren door Freek van der Laan onder de naam Sense Again. Met dit paard werd Zoer derde in de Grote Prijs van Braunschweig. Uraguy werd dit jaar eenmaal door Albert uitgebracht in de wereldbeker kwalificatiewedstrijd in Verona. Daar noteerde deze combinatie twee strafpunten. "Ik weet op dit moment nog niet welke van de twee paarden ik zal starten, maar ik neem ze beide mee", aldus Zoer, die zijn toppaard Sam een welverdiende rustperiode heeft gegeven.

De West-Europese League telt een afvaardiging van 18 namen. Zoer nam de 21ste plek in en Harrie Smolders (Hooge Mierde) de 23ste. Het is nog heel goed mogelijk dat in de aanloop naar de wereldbeker finale nog een paar West-Europese ruiters zich zullen terugtrekken, waardoor de nummers 22 en 23, de Brit Ben Maher en Harrie Smolders alsnog kunnen deelnemen. Op dit moment telt de deelnemerslijst 48 namen van ruiters die vijftien leagues hadden kunnen vertegenwoordigen. De Centraal-Aziatische , de Japanse en de Nieuw Zeelandse leagues zenden geen ruiters naar de finale, waardoor de 48 ruiters twintig nationaliteiten vertegenwoordigen.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.worldcupgeneva.com

Foto Albert Zoer met Samurai door: www.melissen.net