Groen!

Groen! en Ecolo zeggen gezamenlijk Neen tegen het communautaire opbod

door Wouter Van Besien (Groen!) op 31 maart 2010 in "Democratie en overheid"

âSommigen hebben liever problemen dan oplossingenâ, stellen de groenen in een gezamenlijke mededeling. Terwijl Jean-Luc Dehaene discreet het communautaire vraagstuk probeert te ontmijnen om tot een onderhandelde oplossing te komen, vond een politieke partij het nodig om de institutionele dialoog te torpederen met provocaties. Een andere politieke partij deed meteen met het opbod mee, en stuurde een onaanvaardbaar amalgaam de wereld in.

Het is evident dat het vraagstuk van de benoeming van de burgemeesters van de drie faciliteitengemeenten en het BHV-vraagstuk oplossingen moeten krijgen. Het is eveneens duidelijk dat sommigen beslist hebben om van het conflict te profiteren door constant provocaties te lanceren. De Groenen vinden dergelijke houdingen typisch voor trieste partijpolitieke spelletjes die geen enkele oplossing bieden.

Ecolo en Groen! zijn het ook niet altijd 100% eens over communautaire dossiers, maar beide partijen voeren wel altijd een dialoog in wederzijds respect. De volledige groene familie wenst dan ook dat de communautaire knoop nu eindelijk ontknoopt wordt zodat de politieke verantwoordelijken hun prioriteiten voor ogen kunnen houden. Alle inwoners van het land, uit welk gewest of gemeenschap ook, beleven moeilijke crisistijden op sociaal, economisch en milieuvlak. De crisis kent geen taalgrens. Drama's als Opel-Antwerpen of Inbev herinneren ons hier elke dag aan.

Wouter Van Besien
Voorzitter Groen

Sarah Turine en Jean-Michel Javaux
Covoorzitters Ecolo

Contact: Wouter Van Besien -
Deel Deel
Wouter Van Besien

Voorzitter Groen!