Politie Gelderland-Zuid

Verdachten overval Ochten aangehouden

Ochten, 31-03-2010 o In het onderzoek naar de gewapende overval op een doe-het-zelfzaak in Ochten heeft het overvallenteam van de politie woensdag twee aanhoudingen verricht.

Naar aanleiding van een getuigenoproep via Opsporing Verzocht en Omroep Gelderland werd vorige week dinsdag de gewapende overval in Ochten onder de aandacht gebracht. Deze uitzendingen leverden tien tips op waarvan enkele interessante tips woensdagochtend mede hebben geleid tot de twee aanhoudingen in Ochten en Tiel.

Verdachten

Woensdagochtend rond half negen werd een 31-jarige medeverdachte uit Ochten aangehouden nabij zijn woning op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Even later werd de 22-jarige hoofdverdachte uit Tiel aangehouden nabij zijn woning op verdenking van het plegen van de gewapende overval.

Doorzoeking

De beide verblijfplaatsen van de verdachten worden doorzocht door rechercheurs van het overvallenteam. Daarbij zijn zij zojuist gestuit op een hennepplantage van 336 planten in de verblijfplaats van de 31-jarige verdachte in Ochten. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor en verder onderzoek. (13)

Laatst gewijzigd 31-03-2010 17:00 | © Regio Gelderland-Zuid |