ICCO-alliantie verheugd over toelating volgende ronde subsidieaanvraag

31/03/2010 17:14

ICCO

De ICCO-alliantie is door het ministerie van Buitenlandse Zaken uitgenodigd voor de volgende ronde van de subsidie-aanvraag voor ontwikkelingssamenwerking. De ICCO-alliantie heeft hier met blijdschap kennis van genomen. ICCO diende in totaal vier subsidieaanvragen in, waarvan er drie toegelaten zijn tot de volgende ronde.

"Wij zijn verheugd dat we door kunnen naar de volgende ronde", zegt ICCO-directeur Jack van Ham, namens de alliantie. "Het is ontzettend belangrijk dat we een inhoudelijk voorstel mogen doen om ons werk voort te zetten." De ICCO-alliantie mag nu voor 1 november een inhoudelijk voorstel indienen.

Twintig van de 43 indieners van het nieuwe medefinancieringsstelsel (MFS II) gaan door naar de volgende ronde van de aanvraag. ICCO diende naast haar aanvraag met de ICCO Alliantie ook een voorstel in met Connect4Change, de Wash Alliance en de Fair Trade Alliantie. Deze laatste is helaas niet door naar de volgende ronde. Van Ham: "Het is opmerkelijk dat de maatschappelijke oproep om meer te investeren in economische ontwikkeling in deze subsidieronde niet gehonoreerd wordt."

Bij de presentatie van dit beleid waren moderniseren, vernieuwen, samenwerking stimuleren tussen verschillende spelers de kernwoorden van oud-minister Koenders. De ICCO-alliantie begon zelf al met deze nauwere samenwerking in 2005, toen de alliantie totstandkwam. Daarnaast werkt ICCO aan een grondige vernieuwing van haar werk door partners in ontwikkelingslanden medeverantwoordelijk te maken voor beleid en strategie. Ook verplaatst ICCO haar uitvoerende werk naar acht regiokantoren.

De ICCO-alliantie bestaat naast ICCO uit Edukans, Kerk in Actie, Prisma, SharePeople, Yente, Zeister Zendings Genootschap, Oikos en Oikocredit. Zeven leden doen er mee aan de aanvraag voor MFS II, Oikos en Oikocredit niet.





http://www.icco.nl