Mondi gaat vastgoedreizen aanbieden

31/03/2010 17:18

Mondi, de belangenorganisatie

Mondi, de belangenorganisatie, ontvangt wekelijks vragen van mensen die bang zijn het slachtoffer te zijn geworden van een nieuw schandaal. Het doel van Mondi is echter het voorkomen van problemen en het ervoor zorgen dat mensen succesvol een woning in het buitenland kopen. Mondi gaat ver om dit doel te bereiken, we gaan zelf met de consument op reis!

Het is een droom van vele Nederlanders: een (tweede) huis is het buitenland. "De verwachting is dat binnen tien jaar een tweede huis net zo vanzelfsprekend is als decennia terug een tweede auto binnen een huishouden", aldus Smulders, directeur van Mondi. "Gelukkig gaat het bij veruit het merendeel van de transacties goed. Toch blijft ieder incident er één teveel. De consument is terughoudend en kijkt duidelijk de kat uit de boom. Dit heeft zijn consequenties. Onder andere de teleurstellende bezoekersaantallen tijdens de Second Home International beurs van afgelopen weekend en zelfs het annuleren van de komende HouseVision Expo in april te Den Bosch. Aanbod is er voldoende, maar je moet wel weten waar je mee bezig bent. Anders zie je door de bomen het bos niet meer."

Te veel transacties van buitenlands onroerend goed gaan mis. Het aanbod is groot en er zijn veel aanbieders, maar niet iedere aanbieder is even bekwaam. Hoe weet de consument wat hij kan kopen en bij wie? Mondi, de belangenorganisatie, wil de consument al bij de oriëntatie ter plekke begeleiden. De Mondi vastgoedreizen zijn de manier bij uitstek om de consument objectief te informeren en voor hem de krenten uit de pap te halen.

Schoenmaker, blijf bij je leest

Dat is dan ook exact wat Mondi blijft doen. Mondi is geen makelaar of bemiddelaar. Het grote voordeel van de vastgoedreizen is dat Mondi als onafhankelijke belangenorganisatie erop toeziet dat de consument objectief geïnformeerd wordt. Niet alleen maakt Mondi een selectie uit aanbieders met een uitstekende reputatie, we zorgen er ook voor dat de consument tijdens de reis van goede informatie wordt voorzien door deskundigen op fiscaal, juridisch en financieel gebied, zodat hij weloverwogen een keuze kan maken. Het gaat daarbij niet uitsluitend om de uiteindelijke woning, maar ook om de regio waar de toekomstige eigenaar van een (tweede) woning zich thuis moet voelen. "Vele Nederlanders pakken de auto en gaan op de bonnefooi op zoek naar een woning in het buitenland. Dit is als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Je moet namelijk wel weten met wie je zaken doet en wat je daadwerkelijk koopt. Mondi gaat hierbij helpen, ongeacht bij wie en waar men uiteindelijk koopt", aldus Smulders.

Eerste vastgoedreis

De eerste vastgoedreis die wordt aangeboden bestaat uit een vierdaags programma naar de Costa Blanca en de Costa Calida. Mondi is op dit moment in samenwerking met Peoples People bezig met de laatste voorbereidingen zodat we vanaf mei kunnen starten met de eerste oriëntatiereizen. Later dit jaar start Mondi travel met vastgoedreizen naar andere regio's en landen.





http://www.mondi.nl