Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie


Fietsen voor diabetes

31 maart 2010

Wielrenner Michael Boogerd, NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra en Maarten Ploeg van Diabetesvereniging Nederland fietsten de eerste kilometer bij elkaar voor de landelijke actie 'Fietsen voor diabetes'.

Dit gebeurde tijdens de Nationale Diabetesdag in het Beatrixtheater in Utrecht. Erica Terpstra noteerde als eerste de gereden kilometers op www.fietsenvoordiabetes.nl,waarmee de actie officieel van start ging. Doel is om iedereen met en zonder diabetes tot beweging aan te zetten en zo met ons allen tien rondjes om de wereld te fietsen. Dat is 400.000 kilometer!

Regelmatig bewegen, zoals fietsen, is gezond. Dat geldt ook voor mensen met diabetes. Het verbetert niet alleen de bloedglucosewaarden, maar vermindert ook het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. En, wie veel beweegt - zeker in de buitenlucht - voelt zich ook beter.'

'Fietsen voor diabetes is een actie van Diabetesvereniging Nederland (DVN) en Novartis Pharma in samenwerking met Sparta en de ANWB voor de 65ste verjaardag van DVN. In heel Nederland zullen fietsactiviteiten worden georganiseerd in het kader van deze actie, die loopt tot 31 oktober.