Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 31-03-2010

Automobilist aangehouden na roekeloos rijden

ROOSENDAAL: De politie zag woensdag even na middernacht dat een bestuurder de A58 op wilde rijden via de afrit aan de Burgemeester Sneijderlaan. Om te voorkomen dat de automobilist zou gaan spookrijden trok de politie zijn aandacht met zwaailichten. De auto stopte, keerde en de bestuurder ging er met een snelheid van ongeveer 90km/u vandoor in de richting van de Gezellelaan. Hij negeerde hierbij een rood stoplicht. In de doodlopende Dullaertlaan moest de 42-jarige man uit Wouw stoppen en werd aangehouden voor roekeloos rijden. Uit een blaastest bleek dat hij had gedronken. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 305 ug/l. De man verklaarde in paniek te zijn geraakt en daarom te zijn weggereden. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Vrouw aangehouden voor huiselijk geweld

KLUNDERT: De politie kreeg dinsdagavond melding van huiselijk geweld in Klundert. Een 37-jarige man zou in hun woning zijn mishandeld door zijn 37-jarige ex-vriendin. Hun kleine kindje zou getuige zijn geweest van het voorval.
Tijdens een ruzie zou de vrouw de aangever hebben geslagen met een keukenspatel en hebben gekrabd. Hij verklaarde dat hij al diverse malen eerder door de vrouw was mishandeld. De vrouw is in verzekering gesteld. Ze verklaarde tijdens verhoor door de man te zijn geslagen.

Man geeft zus kopstoot

ZEVENBERGEN: Dinsdag meldde bewoners van de wijk Lindonk rond 18.00 uur een mishandeling. Een 34-jarige vrouw zou in een woning een kopstoot hebben gekregen van haar broer. Ze deed aangifte tegen hem en de politie nam getuigenverklaringen op. De politie hield om 19.30 uur de 42-jarige man uit Zevenbergen aan voor de mishandeling. Hij is in verzekering gesteld. Hij verklaarde tijdens verhoor boos te zijn geworden omdat de vrouw zich teveel met hem bemoeide.

Eigenaar scootmobiel houdt verdachte van diefstal aan

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag zag een 57-jarige bewoner van een woning aan het Dokter Poelsplein dat iemand probeerde zijn scootmobiel weg te nemen. Hij riep naar de man en pakte hem vast. De dader verzette zich en maakte slaande bewegingen. De twee kwamen ten val waardoor de jongeman een bloedneus opliep. De politie nam de 18-jarige verdachte uit Roosendaal van hem over en nam hem mee naar het politiebureau. De verdachte verklaarde in het tasje van de scootmobiel te hebben gekeken op zoek naar waardevolle bezittingen. Op dat moment werd hij gesnapt door de eigenaar en zou deze hem in het gezicht hebben geslagen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden voor bedreiging leraren

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdagmiddag een 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom aan voor bedreiging van twee leraren op een school aan de Pomonalaan. De leerling had al eerder voor problemen gezorgd op de school en was van school gestuurd. Hierna was de jongen vertrokken en had hierbij een ruit vernield.
Toen hij dinsdag bij de school aankwam belden medewerkers direct de politie en vertelden de jongen dat hij niet meer op school mocht komen. Vervolgens had de jongen twee medewerkers met de dood bedreigd en was vertrokken. De politie hield de jongen aan en hij gaf toe de medewerkers te hebben bedreigd. Hij is in verzekering gesteld.

Drugs en knuppel aangetroffen in auto

ROOSENDAAL: Dinsdag hield de politie een bestuurder staande in de Dunantstraat. Bij aanspreken van de bestuurder roken de agenten een sterke wietlucht. Ze confronteerden de 21-jarige Roosendaler hiermee en hij overhandigde een zakje hennep. Bij verdere controle trof de politie ook een honkbalknuppel aan en de man bleek in bezit van meerdere verpakkingen cocaïne, met een gewicht van in totaal enkele grammen. De drugs en de knuppel zijn in beslag genomen en de man is aangehouden. Hij is na betaling van een schikking van het Openbaar Ministerie van 585,- in vrijheid gesteld.

Politie onderzoek bedrijfsinbraak

STEENBERGEN: Een getuige alarmeerde woensdag tegen 05.00 uur de politie. De getuige was wakker geworden en zag dat er ingebroken werd bij zijn bedrijf aan de Oostgroeneweg. Hij ging kijken en zag dat de daders een raam van het pand hadden opengebroken. Vervolgens had men computerapparatuur en een kassa hadden weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en de technisch rechercheurs deden een sporenonderzoek bij het pand.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 31-03-2010 17:10 | © Regio Midden en West Brabant |