Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 31-03-2010

Politie zoekt getuigen van diefstal bejaarde man

BREDA: De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een geldbedrag en een pinpas van een bejaarde man. De politie is op zoek naar getuigen.

De 85-jarige Bredanaar pinde dinsdag rond 11.30 uur een geldbedrag bij het postkantoor in winkelcentrum Heksenwiel. Vervolgens ging de man terug naar zijn woning. Hier werd hij aangesproken door twee vrouwen die vertelden van een stichting te zijn en onderzoek te doen. Ze vroegen of ze even met hem mee naar binnen mochten. De man liet de twee vrouwen zijn woning binnen. Korte tijd later vertrokken de dames, waarna de man ontdekte dat de envelop met geld en zijn pinpas waren verdwenen. Bij het blokkeren van zijn pinpas bleek er al een enkele duizenden euro's van zijn rekening te waren weggenomen.
De politie is op zoek naar de twee vrouwen, waarvan nu bekend is dat het om twee getinte vrouwen met zwart, redelijk kort haar gaat. Ze hebben een fors postuur en droegen beiden een winterjas. Getuigen die iets gezien hebben wat mogelijk iets te maken heeft met de diefstal worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

De politie waarschuwt burgers voor het binnenlaten van onbekenden. Hierbij enkele preventietips:
Als iemand zegt dat hij namens de gemeente, een bedrijf of een instelling komt, vraag dan om een legitimatiebewijs. Bel eventueel ter controle naar het betreffende bedrijf of instantie, vóórdat u de persoon binnenlaat.
Laat een collectant niet onbewaakt achter. Doe de deur even dicht terwijl u uw portemonnee gaat halen, of leg een klein geldbedrag vlakbij de voordeur neer in bijvoorbeeld de meterkast. Een collectant is verplicht een legitimatiebewijs en een vergunning van de gemeente bij zich te dragen. Heeft de persoon deze niet, geef dan geen geld. Als onbekenden in nood aan de deur komen en vragen of ze het
alarmnummer mogen bellen, laat ze dan niet binnen, maar bel zelf het alarmnummer.
Als mensen u een dienst aanbieden, zoals messen/scharen slijpen, schoorsteenvegen of ramen lappen, leg dan van tevoren (schriftelijk) de prijs vast. Anders betaalt u achteraf misschien veel te veel. Weet met wie u zaken doet, zodat u als dat nodig is kunt reclameren. Pas op met kopen aan de deur, want dit betekent in principe dat u overhaast moet beslissen. De verkoper moet u wettelijk 8 dagen bedenktijd geven, zodat u nog kunt annuleren.
Meld verdachte situaties altijd bij de politie. Uiteraard helpt u de politie als u een goed signalement kunt geven van de verdachte. Vluchtrichting en het eventueel daarbij gebruikte voertuig zijn daarbij ook belangrijk.
Voor vragen en advies kunt u terecht bij uw wijkagent.

Man lichtgewond na steken met schroevendraaier

SINT WILLEBRORD: De politie kreeg dinsdag tegen 20.00 uur melding van een steekpartij in de Emmastraat. Hierbij zou een man met een
schroevendraaier zijn gestoken. De 44-jarige bewoner van een woning in de Emmastraat was door een bekende van hem tijdens een conflict in zijn hoofd, arm en buik gestoken. Hij had oppervlakkige verwondingen en werd door ambulancepersoneel behandeld. De man is voor een
tetanusprik naar de huisartsenpost gebracht en mocht daarna weer naar huis.
De politie nam verklaringen op van twee getuigen en hield een
46-jarige man uit Sint Willebord aan in de Willem van Eststraat. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Belg verstopt hennep voor de ogen van de politie

ETTEN-LEUR: Jet Joint Hit Team van de politie hield dinsdag rond 16.00 uur op de A58 een Belgische bestuurder staande. De politie zag de bestuurder eerder in Etten-Leur met een plastic tas lopen die hij vervolgens in zijn auto verstopte. Toen de man staande werd gehouden op de rijksweg en de politie hem vroeg of hij verdovende middelen bij zich had antwoordde hij ontkennend. Vervolgens keek de politie op de plek waar hij de plastic tas had verstopt en troffen hier de tas met hierin 300 gram hennep aan. De drugs zijn in beslag genomen en de man is aangehouden. Na verhoor en betaling van een schikking van het Openbaar Ministerie van 1300,- is de man in vrijheid gesteld.

Tweetal probeert Fransen pakket kranten aan te smeren

BREDA: De politie hield dinsdag rond 11.30 uur twee verdachten in de Nieuwe Leuvenaarstraat. De 49-jarige vrouw en een 33-jarige man uit Bergen op Zoom werden gesnapt toen ze een stel Fransen softdrugs aan hadden geboden. De Fransen hapten toe en de man was een kleine hoeveelheid softdrugs gaan kopen. Hij liet de hoeveelheid zien en testen en wilde vervolgens een grotere verpakking aanbieden. In dit pak zat echter geen softdrugs, maar kranten. De politie greep in voordat de koop daadwerkelijk werd gedaan. De Fransen wilden geen aangifte doen van de poging tot oplichting. De hennep, ongeveer een gram, werd in beslag genomen. De verdachten zijn in vrijheid gesteld.

Automobilist rijdt onder invloed van softdrugs

RUCPHEN: Een getuige meldde dinsdagochtend bij de politie dat er een bestuurder op de A58 van Roosendaal richting Breda erg gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De man slingerde over de weg en kwam hierbij meerdere malen op de andere rijbaan en de vluchtstrook terecht. Op de Zundertseweg werd de man staande gehouden. Hij verklaarde in de auto een joint te hebben gerookt. Ook zou hij meerdere malen de voorgaande nacht GHB hebben gebruikt. Het rijbewijs van de 31-jarige man uit Bergen op Zoom is ingevorderd en van hem is bloed afgenomen voor een bloedproef. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt hennepruimdag

BREDA: De politie van het team Breda Zuidwest hield dinsdag een hennepruimdag. Hierbij werden meerdere adressen bezocht.

In de schuur van een woning in de Seringenlaan werd een hennepdrogerij aangetroffen. Hier werd ruim 26 kilo softdrugs aangetroffen. De 42-jarige bewoonster van het pand is aangehouden. Afgelopen jaar werd in dit pand al een hennepkwekerij aangetroffen.
In de schuur van het pand ernaast werd een hennepkwekerij aangetroffen met 110 hennepplanten. De 68-jarige bewoner van het pand is
aangehouden voor verhoor. Ook hier is afgelopen jaar al een
hennepkwekerij aangetroffen en geruimd.
Er was bij beide panden geen sprake van diefstal van stroom.

In de schuur van een woning in de Oosterstraat werd in de schuur een hennepkwekerij met 45 hennepplanten aangetroffen. Hierbij was sprake van diefstal van stroom. De 31-jarige bewoonster van het pand is aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld.

Op de zolder van een woning in de Nieuwe Heilaarstraat werden 198 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. In het pand werd de stroom buiten de meter om afgenomen. Op het moment van de ruiming was er niemand thuis, maar beide bewoners zijn aan het bureau ontboden voor het afleggen van een verklaring.

Alle hennepplanten, hennep en bijbehorende kweekapparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. In geval van diefstal van stroom is energiemaatschappij Enexis ter plaatse gekomen om de meter is beslag te nemen voor onderzoek. De toevoer van stroom naar de betreffende woning is afgesloten en zal pas weer worden aangesloten als de bewoners het eigenlijke verbruik en een fikse boete betalen. Daarnaast zal Enexis aangifte doen van diefstal van stroom.
Tegen de bewoners van de panden zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man vindt gestolen laptop terug op internet

BREDA: Een 22-jarige man uit Almkerk belde dinsdag de politie omdat hij zijn gestolen laptop had teruggevonden. De laptop was enkele dagen ervoor weggenomen vanuit een schoolgebouw in Breda. De eigenaar deed aangifte en ging op zoek naar het laptop op internet. Op een
verkoopsite kwam hij een laptop tegen die aan dezelfde beschrijving voldeed als de weggenomen computer. Hij maakte een afspraak met de aanbieder, verifieerde de details en kwam erachter dat het inderdaad om zijn computer ging. De politie hield vervolgens twee personen aan in een woning in de Plateelbakkerstraat. De 47-jarige vrouw en 58-jarige man werden naar het politiebureau vervoerd voor verhoor. De twee verklaarden de laptop van iemand anders te hebben gekocht voor een aannemelijke prijs.
De laptop is in beslag genomen en geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

10 bekeuringen tijdens snelheidscontrole

TETERINGEN: De politie hield dinsdag tussen 13.45 uur en 14.45 uur een snelheidscontrole op de Oosterhoutseweg. Agenten controleerden passerende voertuigen met behulp van een laserpistool. Er zijn 10 bestuurders bekeurd voor het overschrijven van de maximum snelheid van 50 km/u. Deze bestuurders krijgen binnenkort een acceptgiro in de brievenbus.

Jongens proberen vrouw te beroven

BREDA: Een 42-jarige Bredase was dinsdag rond 16.00 uur haar hond aan het uitlaten in de Brusselstraat, toen een groep van 6 jongens haar aanspreken en haar geld eisten. De vrouw vertelde geen geld bij zich te hebben. Een van de jongens gaf haar een duw en ze duwde terug. Toen haar hond begon te blaffen en grommen gingen de jongens er vandoor. De vrouw meldde het voorval bij de politie een half uur nadat het was gebeurd bij de politie.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 31-03-2010 17:07 | © Regio Midden en West Brabant |