Rechtbank 's-Gravenhage

Vorderingen Loterijverlies in civiele zaak tegen Staatsloterij afgewezen

Den Haag, 31 maart 2010 - De rechtbank 's-Gravenhage heeft vandaag uitspraak gedaan in een civiele zaak van de Stichting Loterijverlies tegen de Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij. Op 4 februari 2010 zijn in deze zaak de pleidooien gehouden. De rechtbank heeft de vorderingen van Loterijverlies afgewezen.

Het ging in deze zaak inhoudelijk om een geschil tussen Loterijverlies en Staatsloterij over de standpunten van Loterijverlies dat de reclame-uitingen van Staatsloterij misleidend zijn, dat deze reclame-uitingen wat betreft inhoud en omvang strijdig zijn met de voorschriften die Staatsloterij moet naleven en dat Staatsloterij ten opzichte van de deelnemers onrechtmatig heeft gehandeld.

De rechtbank heeft de vordering van Loterijverlies tot verklaring voor recht dat de reclame-uitingen van Staatsloterij misleidend zijn en strijdig met de voorschriften die Staatsloterij moet naleven, afgewezen omdat Loterijverlies onvoldoende feiten en omstandigheden heeft gesteld om haar standpunten te onderbouwen. Ook de gevorderde verklaring voor recht dat Staatsloterij onrechtmatig heeft gehandeld jegens de deelnemers, is op deze grond afgewezen

De vordering tot veroordeling van Staatsloterij om zorg te dragen voor rectificatie via verscheidene media, is volgens de rechtbank inhoudelijk zo verweven met de hiervoor genoemde vorderingen, dat deze vordering ook is afgewezen.

De vordering om Staatsloterij te veroordelen tot vergoeding van de volgens Loterijverlies ten behoeve van deze procedure door haar gemaakte en nog te maken kosten, was een nevenvordering. Deze is niet voor toewijzing in aanmerking gekomen omdat geen van de hoofdvorderingen van Loterijverlies in deze procedure is toegewezen.

Het volledige vonnis is gepubliceerd op deze site en te openen via onderstaand LJ-nummer.

LJ Nummer

BL9558

Zie het origineel

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 31 maart 2010