Vijf producten van 3M onderscheiden met Good Design Award

31/03/2010 17:58

3M Nederland B.V.

Onlangs zijn vijf producten van 3M onderscheiden met de prestigieuze Good Design Award 2009 voor productontwerp. Deze opmerkelijke oogst is een erkenning van de steeds grotere aandacht voor design binnen productontwikkeling en innovatie bij 3M. Design vormt inmiddels een integraal onderdeel van de wereldwijde R?-strategie van 3M.

Volgens Mauro Porcini, manager van global product design bij 3M Italië, is design zelfs een nieuwe manier van innoveren bij 3M. Hij benadrukt dat de Awards het resultaat zijn van een teamprestatie: Designers zijn de katalysator die een meer op design gerichte marktbenadering faciliteren en versnellen, maar zonder de kennis, passie en betrokkenheid van alle andere geledingen binnen de organisatie kunnen designers onmogelijk het beste product afleveren.

Bekroningen

3M sleepte een Good Design Award 2009 in de wacht met zeer uiteenlopende producten in diverse categorieën. Er was een bekroning voor twee typen tape-dispensers: de Scotch(R) Easy-Grip dispenser voor verpakkingstape en de serie van vier Sotch Pop-up dispensers voor plakbandstrippen die gemaakt zijn voor elk een eigen toepassingsgebied. Ook de Scotch productlijn van scharen werd bekroond, een product dat natuurlijk direct in het verlengde ligt van de beroemde Scotch(R) plakband. De andere twee bekroningen gingen naar de Post-it Index markeerstiften en pennen en de Scotch(TM) Fur Fighter(TM) haarverwijderaar.

Lange historie

De Good Design Awards worden jaarlijks toegekend door The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design en The European Center for Architecture Art Design and Urban Studies. De prijs werd in 1950 ingesteld in Chicago door de architecten Eero Saarinen, Edgar Kaufmann Jr., en Charles en Ray Eames met het oogmerk om inventieve, originele en innovatieve productideeën en -ontwerpen aan te moedigen. De competitie kon in 2009 ondanks de economische crisis een recordaantal inzendingen tegemoet zien.

Over 3M

Als erkend leider in Research & Development produceert 3M duizenden innovatieve producten voor tientallen verschillende markten. 3Ms kernkwaliteit is haar meer dan 40 verschillende technologieplatforms - vaak in combinatie met elkaar - te vertalen naar oplossingen voor een breed scala klantbehoeften. Met een omzet van $ 23 miljard heeft 3M wereldwijd 75.000 mensen in dienst en in meer dan 65 landen productielocaties.

Voor meer informatie, kijk op www.3M.nl of www.3Mfonds.nl .

3M, Scotch, Post-it, Scotchgard, Vikuiti, Nexcare, Scotchprint, Filtrete, Command, en Scotch-Brite zijn handelsmerken van 3M Company.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.3M.nl