Gemeente Nuenen


Nieuw college en conceptraadsprogramma 2010 - 2014

Formateur Toos van de Ven (W70) heeft de samenstelling van het college bekendgemaakt.

Al eerder was vastgesteld dat W70, D66 en het CDA aan het college zouden deelnemen. Op advies van de informateur - mevrouw Ans van der Velden - heeft de formateur de afgelopen twee weken naar een vierde partij gezocht. Het voorstel van de formateur aan de drie partijen was om als vierde partij de Combinatie-Nuenen c.a te vragen. Hiermee hebben zij ingestemd. De kandidaatwethouders zijn:

a. de heer M.P.J. Jansen (W70)

b. de heer P.C.F. de Witte (CDA)

c. de heer H.M.A. Pero (D66)

d. de heer P.F.L. Daamen (de Combinatie-Nuenen c.a)

Nuenens Belang heeft aangegeven dat zij gedoogsteun geven aan dit college.

Â

Het is de bedoeling dat zij op 15 april 2010 door de gemeenteraad worden benoemd. Daarna vindt binnen het college de exacte portefeuilleverdeling plaats en worden de omvang van de aanstellingen bepaald.

U kunt reageren op conceptraadsprogramma

De nieuwe gemeenteraad van Nuenen heeft de afgelopen weken gewerkt aan het conceptraadsprogramma 2010-2014. Dit conceptraadsprogramma wordt formeel ook in de raadsvergadering van 15 april vastgesteld. Het raadsprogramma is het kader voor het college voor het opstellen van een collegeprogamma.

Â

Bijzonder is dat de gemeenteraad heeft besloten om de inwoners van de gemeente Nuenen de mogelijkheid te geven om te reageren op het conceptraadsprogramma. Het conceptraadsprogramma met financiële doorrekening en een reactieformulier staan hieronder. Lees het programma eens rustig door en geef uw reactie. U kunt het reactieformulier tot 12 april 2010, 12.00 uur opsturen naar griffie@nuenen.nl.

Â

Alle ingezonden reacties worden verzameld en aan de gemeenteraad aangeboden. In de vergadering van 15 april kunnen de raadsleden de reacties van de Nuenense inwoners betrekken bij de behandeling van het conceptraadsprogramma 2010-2014.

Â

Hiermee is de formatie en de totstandkoming succesvol afgerond.

Â

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij mw. Toos van de Ven, telefoon: 06-40 59 49 29.

Â

Â


* 100331 raadsprogramma eindversie.doc (106,5 KB)
* 100331 globale doorrekening raadsprogramma eindversie.xls (50,5 KB)

* Reactieformulier raadsprogramma.doc (77 KB)