Ingezonden persbericht

Utrecht: GroenLinks, PvdA en D66 halen inspiratie uit de stad voor collegeprogramma

GroenLinks, D66 en PvdA werken aan een nieuw Utrechts collegeprogramma met als uitgangspunten Groen, Open, Sociaal en Financieel gezond. In dat kader organiseren de onderhandelaars drie inspiratiebijeenkomsten met experts en belangenorganisaties over de thema's duurzaamheid, re-integratie en de school als spil van de buurt.

De onderhandelaars van de drie partijen willen zich laten inspireren door de kennis uit de stad. De bijeenkomsten gaan over de thema's duurzaamheid, re-integratie en het multifunctioneel gebruik van gebouwen. De onderhandelaars willen graag van verschillende deskundigen en belangenorganisaties hun ideeën over deze thema's horen.

31 maart: Duurzaamheid

Tijdens deze inspiratiebijeenkomst praten de experts over de kansen voor een duurzame stad. Utrecht wil klimaatneutraal zijn in 2030. Welke stappen zijn nodig om in de periode 2010-2014 20 tot 30% van deze doelstelling te realiseren? Daarnaast speelt de vraag hoe de gemeente meer kan realiseren voor hetzelfde geld. De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 31 maart van 19:30 uur tot 22:00 uur.

7 april: Werk en re-integratie

De experts geven in deze bijeenkomst hun mening over hoe de re-integratie efficiënter, effectiever en socialer georganiseerd kan worden. Daarnaast praten zij over hoe de gemeente kan voorkomen dat mensen door een mismatch tussen opleiding en de vraag op de arbeidsmarkt niet aan het werk komen. De inspiratiebijeenkomst over werk en re-integratie is op woensdag 7 april van 19:30 uur tot 22:00 uur.

9 april: De school als spil van de buurt

Tijdens deze bijeenkomst vertellen experts wat zij denken dat nodig is voor goede multifunctionele gebouwen. De onderhandelaars zijn op zoek naar goede voorbeelden en tips om op een slimme manier meerdere functies te combineren in één gebouw, zodat scholen, sportgebouwen en buurthuizen centrale plekken in de wijk worden voor iedereen. De inspiratiebijeenkomst over multifunctionele gebouwen wordt gehouden op vrijdag 9 april van 10:00 uur tot 12:30 uur.

De inspiratiebijeenkomsten zijn openbaar en vinden plaats in de raadzaal van het stadhuis. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.