Persbericht

Decos geeft op Zorg & ICT tips voor succesvol digitaliseren

Noordwijk, 17 maart 2010 - Decos, specialist in document- en informatiebeheeroplossingen, neemt ook dit jaar deel aan de vakbeurs Zorg & ICT vanaf 31 maart in de jaarbeurs in Utrecht. Tijdens dit evenement laat Decos zien welke mogelijkheden er binnen de zorgsector zijn om de administratieve processen te optimaliseren en kostenbesparingen te realiseren. Speciaal voor de beurs Zorg & ICT geeft Decos gratis 10 tips voor het succesvol digitaliseren van uw administratieve processen. U vindt Decos direct bij de ingang van hal 1, stand B010.

Het delen en waarborgen van informatie is essentieel binnen de zorg en daarom is het van belang dat informatie betrouwbaar en toegankelijk is. Om de groeiende hoeveelheid informatie het hoofd te bieden, kiezen steeds meer organisaties ervoor om documenten te digitaliseren en centraal te beheren. Hiermee zorgen zij ervoor dat informatie snel teruggevonden kan worden en kennis niet verloren gaat. Vele tientallen organisaties in de zorgsector, zowel cure als care, maken hierbij gebruik van het document managementsysteem Decos D5.

Naast efficiencyverbetering van administratieve processen, speelt het waarborgen van informatie een grote rol. Een voorwaarde voor een goede informatiebeveiliging is dat digitale documenten centraal worden beheerd. Wanneer het onbekend is waar informatie is opgeslagen, is het ook niet mogelijk om de juiste autorisatiemaatregelen te treffen. Op het gebied van bescherming en archivering van informatie gelden strikte voorschriften. Deze richtlijnen zijn vastgelegd in diverse NEN- en ISO-normen. Decos Business Consultancy helpt organisaties te voldoen aan wet- en regelgeving en het informatiebeheer stap voor stap vorm te geven. Op basis van de huidige situatie en de ambities van de organisatie wordt een plan ontwikkeld waarmee de informatiestromen verder kunnen verbeteren.

"De zorgsector is volop in beweging en we zien dat de veel organisaties inzetten op digitalisering en professionalisering van het informatiebeheer", stelt Bas van der Putten van Decos. "Zorginstellingen hebben net als overheidsdiensten te maken met striktere voorschriften op het gebied van informatiebeveiliging. Veel organisaties laten zich tegenwoordig goed informeren waar ze moeten beginnen en met welke voorwaarden zij rekening dienen te houden. We merken dit vooral in de toegenomen vraag naar onze adviesdiensten. Wij delen graag onze expertise tijdens Zorg & ICT en daarom ontvangt iedere bezoeker aan de stand 10 tips voor succesvolle digitalisering. Voor ons is Zorg & ICT een goede mogelijkheid om van verschillende organisaties te horen waar zij in de praktijk tegenaan lopen."


Noot voor redacties