Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerie van VROM

Wereldrecordpoging 'Heel Nederland Fietst'

25-03-2010

Heel Nederland stapt op woensdag 31 maart tussen 12.00 en 13.00 uur een half uur op de fiets. Dat is nodig voor het wereldrecord `Heel Nederland Fietst'.

De Fietsersbond en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen laten zo zien dat je met fietsen heel gemakkelijk de dagelijkse dosis van 30 minuten bewegen haalt. Ook jij kan een bijdrage leveren aan dit wereldrecord. Hoe? Door gewoon op de fiets te stappen!

Één miljoen

De initiatiefnemers voor het wereldrecord verwachten op woensdag 31 maart minstens één miljoen deelnemers op de trappers te zien. In de eerste plaats omdat het hartstikke leuk is om te fietsen en de uitdaging aan te gaan. En omdat fietsen goed in het dagelijks leven is in te passen. Maar er is meer.

Fitter

Van fietsen word je fitter en je gewicht blijft op peil. Fietsen vermindert de kans op ziekte en door te fietsen leef je langer. Fietsen vervuilt de lucht niet en het maakt geen lawaai. Fietsen is goed voor de bereikbaarheid op korte afstanden en tot slot: fietsen is niet duur.

Fietscalculator

Op de website van `Heel Nederland Fietst' is een calculator te vinden. Hiermee kun je uitrekenen hoeveel voordeliger het is als je de auto laat staan en de fiets neemt.

Campagnemateriaal

Die één miljoen fietsers hebben allemaal een oranje-geel lintje om het stuur vastgeknoopt. Die zijn tegen betaling te bestellen. Ook zijn er speciale fietsbellen en zadelhoezen.

Inschrijfformulier

Inmiddels hebben al veel scholen, organisaties en bedrijven zich gemeld voor deze wereldrecordpoging. Je kunt je - al dan niet met anderen - aanmelden tot 31 maart via dit inschrijfformulier. Het startschot wordt in het Olympisch Stadion te Amsterdam gegeven. Honderden kinderen en genodigden leggen dan een route af over het nieuwe aangelegde fietspad.

Overheidsdoelen

Een bonte verzameling van organisaties, van BOVAG tot Veilig Verkeer Nederland, ondersteunt `Heel Nederland Fietst' heeft ook veel partners gekregen. Ook de ministeries van VWS, VenW en VROM hebben zich aangesloten omdat de wereldrecordpoging past bij de overheidsdoelen voor gezondheid, mobiliteit, klimaat en veiligheid.

Datum: woensdag 31 maart
Tijd: tussen 12.00 en 13.00 uur
Locatie: in heel Nederland
Toegang: vrij
Aanmelden: tot 31 maart via dit inschrijfformulier

Meer informatie
Meer fietsen leidt tot lager ziekteverzuim