Gemeente Heerde



Persbericht

Datum: 26 maart 2010




Prijsuitreiking kraswedstrijd alcoholmatiging


Op woensdag 31 maart reikt wethouder Westerkamp een bioscoopbon uit aan zes winnaars van de kraswedstrijd, die werd gehouden als onderdeel van de campagne 'alcoholmatiging'.


De actie

Enige tijd geleden hebben alle jongeren van 14 tot en met 18 jaar in de Stedendriehoek een flyer ontvangen met de naam 'Een glashelder verhaal'. In deze flyer wordt uitgelegd welke schade alcoholmisbruik kan veroorzaken. Maar ook is aan elke flyer een krascode verbonden, waarmee een quiz kon worden ingevuld via de website www.minderdranklekkerfris.nl. Binnen de gemeente Heerde hebben zes jongeren een bioscoopbon gewonnen met deze quiz. Deze prijs wordt uitgereikt door wethouder Westerkamp.


Campagne alcoholmatiging

In de Stedendriehoek (de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen) wordt al enige tijd een campagne gevoerd om drankmisbruik onder jongeren te verminderen. Drankmisbruik is bijvoorbeeld schadelijk voor de hersenen van opgroeiende jongeren tot 23 jaar. Maar ook de maag, lever en bloedvaten worden beschadigd. Vandaar dat de gemeente Heerde deze campagne van harte ondersteunt.


Einde persbericht





Gemeente Heerde