- Embargo tot 31 maart 13.00 uur -

Ssssssst...geheime actie!
100 vluchtelingkinderen dansen op de Kaasmarkt in Alkmaar 31 maart 2010 tussen 17.00 en 18.00 uur

Dag van de Vrolijkheid
Op en rond 1 april, de Dag van de Vrolijkheid vragen we extra aandacht voor de 'vergeten kinderen' in asielzoekerscentra. Dit jaar vieren we de Dag van de Vrolijkheid op woensdag 31 maart. Vanuit azc's in alle uithoeken van Nederland vertrekken vluchtelingkinderen in bussen naar de Kaasmarkt in Alkmaar. Onderweg pikken de bussen steeds meer kinderen op bij de azc's die ze tegenkomen. De kinderen zijn al weken aan het oefenen op de danspassen en kijken uit naar hun spectaculaire optreden samen met de kinderen uit de andere azc's. De dans is gemaakt in de vorm van een flashmob, het optreden wordt dus ook niet aangekondigd maar begint zomaar ineens. Speciaal voor de gelegenheid is hele bijzondere muziek geschreven door componist Arthur Wagenaar. De muziek heeft een westerse beat, maar bevat ook klanken uit de landen van herkomst van de kinderen. Landen als Somalie, Irak, Aghanistan.

Media
Wij nodigen u van harte uit om op 31 maart tussen 17.00 en 18.00 uur aanwezig te zijn op de Kaasmarkt en verslag te doen van dit bijzondere optreden. Er zijn ook een beperkt aantal plaatsen in de bussen beschikbaar voor journalisten en fotografen die het leuk vinden om de hele middag met de kinderen mee te reizen en daar verslag van te doen. Mocht u hier interesse in hebben, dan kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens.

Programma 31 maart
13.00 uur Vertrek bussen
route 1: Drachten - Burgum - Leeuwarden - Alkmaar route 2: Schalkhaar (Deventer) - Crailo (Huizen) - Alkmaar route 3: Utrecht - Katwijk - Alkmaar 15.30 Aankomst Alkmaar, generale repetitie in sporthal azc Alkmaar 17.00 Optreden Kaasmarkt
18.00 Diner en vertrek bussen terug naar azc's

Wij maken zelf ook opnames van deze bijzondere dans. Het filmpje is vanaf 1 april op youtube te bekijken en op www.vrolijkheid.nl

Stichting de Vrolijkheid
Stichting de Vrolijkheid organiseert creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra. Dans, theater, muziek en beeldende kunst zijn middelen om gebeurtenissen die de kinderen hebben meegemaakt vorm te geven en om zelfvertrouwen en talenten te ontwikkelen. Om even kind te kunnen zijn. De Vrolijkheid doet dit samen met vrijwilligers, theatermakers, kunstenaars en vele anderen.


---