Gemeente Oirschot

Woningbedrijf en Amaliazorg tekenen samenwerkingsovereenkomst

Afgelopen maandag tekenden J. Vorstenbosch van stichting Amaliazorg en G. Glezer van Woningbedrijf Oirschot een samenwerkingsovereenkomst. In deze overeenkomst staan afspraken over de appartementen in de Oirsprong aan de Koestraat en het Burgemeester Sandershof aan de Kloosterstraat in Oirschot. Doel is om de bewoners van deze twee complexen naast woongenot ook de mogelijkheid van extra zorg en diensten te bieden vanuit Amaliazorg

Â

Alarmtoestellen

Amaliazorg voorziet desgewenst ieder appartement aan de Oirsprong en het Sandershof van een alarmtoestel waarmee de bewoners de assistentie van een zorgmedewerker van Amaliazorg kunnen inroepen.

Â

Faciliteiten

De bewoners van het Sandershof en de Oirsprong kunnen zeven dagen per week terecht in het zorgcentrum Kempenhaeve (klooster). Bijvoorbeeld om een bezoek te brengen aan het nieuwe restaurant, de kapel, educatieve en ontspanningsactiviteiten of de dagopvang. De speciale ontmoetingsruimte in het zorgcentrum is zeven dagen per week geopend. Bewoners van het Sandershof kunnen via een verbindingsgang direct in deze ruimte komen.

Â

Zorgdiensten

Bewoners met een zorgindicatie ontvangen van Amaliazorg de gewenste zorgdiensten. Woningbedrijf verhuurt de zorgappartementen met voorrang aan personen met een zorgindicatie en aan senioren die nog geen zorgindicatie hebben.

Â

Kosten
De bewoners betalen per maand een bedrag voor alarmering en toegang tot de ontmoetingsruimte in het zorgcentrum. De kosten van de activiteiten in deze ruimte worden per activiteit verrekend met de deelnemers.