Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw: online tickets voor veerdienst Texel-Den Helder

Een vakantie naar Texel begint al op de boot. Een weids uitzicht over zee: zilte zeewind door je haren. In slechts 20 minuten vaart TESO Bootdienst naar het eiland. Voortaan wordt het nog makkelijker om een reis naar Texel te plannen. TESO Bootdienst biedt sinds eind maart een online ticketservice op haar site www.teso.nl.

In een paar muisklikken heb je thuis achter de computer een bootkaart gekocht. Er zijn E-tickets verkrijgbaar voor zowel voetgangers, (brom)fietsers als gemotoriseerde voertuigen. Het betekent meer gemak voor reizigers - de bootkaart is immers al thuis gekocht - en een betere doorstroming bij de loketten in Den Helder. Een E-ticket is overigens geen reserveringsbewijs: voor de overtocht met TESO is reserveren niet mogelijk. Op drukke dagen wordt met twee boten gevaren, zodat iedereen binnen korte tijd aan boord kan gaan voor zijn vakantie naar Texel.

Vele vervoersopties

TESO hanteert online dezelfde tarieven als aan het loket. Voor ¤ 2,50 hebben voetganggers al een retourticket. Auto's betalen daarvoor ¤ 35,-, waarbij maximaal 9 inzittenden gratis meegaan. TESO is daarmee de goedkoopste van alle Waddenveren en biedt vakantiegangers de meeste vervoersopties. Zowel auto's, caravans, campers, motoren als touringcars kunnen de overtocht naar Texel maken. In het nieuwe online verkoopsysteem zijn de meest voorkomende tickets verkrijgbaar.

Werkwijze

In slechts een paar stappen wordt een E-ticket op de site gekocht. De betaling verloopt online via iDeal, Mastercard of Visa. TESO verstuurt vervolgens een e-mail, waarin het E-ticket (met unieke barcode) is bijgesloten. De reiziger print het zelf uit op A4-papier en neemt de uitdraai mee. Bij aankomst in Den Helder hoeft het E-ticket alleen nog te worden gescand. Voetgangers en voertuigen kunnen bij de automatische loketten terecht; (brom)fietsers moeten het laten scannen bij de bemande loketten.

Kijk voor de online ticketverkoop en meer informatie op www.teso.nl.


---

Noot voor redacties (