Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeenteraad Barendrecht

Nieuwe gemeenteraad hanteert ander vergaderschema

BARENDRECHT (woensdag 31 maart 2010) ­Tijdens de eerste raadsvergadering met de nieuwe ge- meenteraad is unaniem het voorstel tot wijzigingen Verordening op de raadscommissies vastgesteld. Belangrijkste wijzigingen hierin zijn dat er elke drie weken op dinsdag een raadsvergadering plaats- vindt en dat op de andere dinsdagavonden telkens twee commissievergaderingen zijn.

De commissie Samenleving en de commissie Ruimte vinden op dezelfde avond plaats. De commissie Plan- ning & Control vergadert tegelijk met een oriënterende commissie. Het vragenkwartier van de raadsleden in de raadsvergaderingen blijft gehandhaafd, en wordt in de commissievergaderingen afgeschaft.

Benoemingen (plaatsvervangende) voorzitters raad en commissies Tijdens de raadsvergadering zijn (plaatsvervangend) voorzitters voor raad en commissies benoemd. Plaats- vervangend voorzitter van de raad is de heer S.D. Kelder van de VVD, en nestor van de raad is mevrouw B.J. Koen-Diehle. Voorzitter van de commissie Ruimte is de heer S.D. Kelder van de VVD, plaatsvervangend voorzitter is de heer N. Bults van D66. De heer K. Groenendijk is benoemd tot voorzitter van de commissie Planning & Control, met als plaatsvervanger de heer J.W. Dirkse van CU/SGP. De heer E. Jongeneel van de VVD en de heer C.H. Pieren van de PvdA zijn benoemd tot voorzitter respectievelijk vervangend voorzitter van de commissie Samenleving.


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht