Tol voor trucks; meer in plaats van anders betalen voor mobiliteit

31/03/2010 09:21

Rai Vereniging

RAI Vereniging heeft met verbazing kennis genomen van de voorstellen voor de mogelijke invoering van een tol voor trucks.

"Dit is nu exact het gedrag waar we al eerder voor waarschuwden", aldus Peter Janssen, directeur RAI Vereniging. "Een dergelijke tol invoeren levert alleen maar extra geld op zonder dat het iets doet aan verbetering van de bereikbaarheid en verbetering van het milieu. Het is een voorbeeld van méér betalen voor mobiliteit waar wij een voorstander zijn voor ànders betalen voor mobiliteit."

RAI Vereniging bepleit al jaren een eerlijker vorm van betalen voor mobiliteit die positieve gevolgen heeft voor het milieu en de doorstroming. Met het recent controversieel verklaren van de Wet Kilometerprijs door de Tweede Kamer blijft de roep om een ander systeem van het betalen voor het gebruik van de auto en de weg bestaan, aldus de brancheorganisatie.

"Een systeem dat beprijzen mogelijk maakt moet gelden voor alle categorieën weggebruikers, niet alleen voor trucks. Tol heffen beïnvloedt geen gedrag, het brengt alleen maar geld in het laatje van de overheid terwijl het oorspronkelijke idee veel meer doordacht en afgewogen was", sluit Janssen zijn betoog af.

Einde bericht





http://www.raivereniging.nl