Gemeente Leudal


Nieuws

"Mooi Buggenum"

Gemeente Leudal is in samenwerking met Dienst Landelijk Gebied (DLG) en de Provincie Limburg bezig met de planvoorbereiding van het project Mooi Buggenum. Gezien de gevoelige ligging van het totaalplan, namelijk in het waterbergend gebied van de Maas, is het plan gesplitst in twee fasen.

In de eerste fase zal een wandelpad worden aangelegd. Dit wandelpad loopt vanaf de parkeerplaats aan de kerk tot aan de Ohéstraat achter het opslagterrein van de steenfabriek Buggenum (zie foto). Het bestaande pad zal worden verbeterd en vervolgens worden uitgebreid, zodat een rondwandeling mogelijk is. De uitvoering is, na goedkeuring van de beherende instanties, op korte termijn gepland. De planning is om het wandelpad voor Koninginnedag 2010 gereed te hebben. De maatregelen in de tweede fase worden op dit moment verder voorbereid. Indien alles volgens planning verloopt, wordt deze fase in het najaar van 2010 uitgevoerd. Over deze plannen zullen wij u te zijner tijd nader informeren.

Oproep hondenbezitters

Zolang er nog geen uitlaatterrein is aangelegd, willen wij alle hondenbezitters vriendelijk doch dringend verzoeken hun hond aan te sporen om de behoefte niet op het nieuwe pad, maar in de berm te laten doen.

Mocht u vragen hebben over de uitvoering van bovengenoemde werkzaamheden of het project Mooi Buggenum, kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer J. Heijmans (0475 - 85 96 14).