Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM - 31 maart 2010

Vier steden op shortlist 3FM Serious Request
Eindhoven, Leiden, Nijmegen en Zwolle strijden om Glazen Huis

Vier steden zijn in de race om eind 2010 het Glazen Huis een plein te bieden tijdens 3FM Serious Request. 3FM plaatst Eindhoven, Leiden, Nijmegen en Zwolle op de shortlist. Deze gemeentes boden afgelopen week hun bidbook aan. De inschrijving is inmiddels gesloten. In totaal toonden 13 steden de afgelopen maanden interesse. Eind april beslist 3FM in welke stad het Glazen Huis in december 2010 komt te staan.

Een 3FM delegatie bezoekt deze maand de locaties van de shortlist en gaat in gesprek met het gemeentebestuur van de vier kandidaat-steden. 3FM Manager Communicatie, Bart de Voogd over de steden van de shortlist: "We hebben vier goed uitgewerkte plannen ontvangen van vier mooie steden. Het gaat nog een moeilijke keuze worden. Wat vooral opvalt is hoe trots burgemeesters, bewoners en ondernemers zijn op hun stad. Dat zien we ook aan kaartenacties, Hyvespagina's en You Tube-video's die de afgelopen weken zijn verschenen. Waar het glazen huis ook komt te staan, we weten nu al dat we weer bijzonder welkom zijn. En dat is goed nieuws, in het bijzonder voor het doel waar we dit jaar voor inzamelen." Eind april maakt 3FM de gastheer-stad voor 3FM Serious Request 2010 bekend.

3FM Serious Request
Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie. In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST ¤ 915.955 euro op voor de vluchtelinggen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 doet het Zweedse P3/SVT dat en in 2009 ook het Zwitserse radiostation DRS 3 samen met Schweizer Fernsehen. In 2008 bracht de actie in Nederland ¤ 5.637.937 euro op voor vluchtelinngenhulp. In 2009 (Groningen) is de Nederlandse opbrengst voor de bestrijding van malaria ¤ 7.113.447,-.

Voor meer informatie: www.3fm.nl



Ingezonden persbericht